
Kikkererwten curry
Heerlijke romige kikkererwten curry met veel groenten en peulvruchten. Lekker, vullend, gezond en bovendien vegetarisch én vegan.
30 M
Ingrediënten
Voor personen
-
300 gr kikkererwten uit pot of blik ( uitgelekt )
-
1 boemboe rode curry ( kruidenpasta )
-
400 ml kokosmelk
-
400 gr zoete aardappels ( geschild )
-
1 handje cashewnoten
-
1 ui
-
2 tenen knoflook
-
200 gr spinazie
-
4 eetlepels yoghurt ( plantaardig )
-
olie om in te bakken
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Kook deze ca. 5 minuten in een pan met kokend water voor en giet daarna af.
-
Hak de ui en knoflook. Verhit een beetje olie in een pan en bak de ui en knoflook.
-
Voeg de curry kruidenpasta toe en roerbak een paar minuutjes mee.
-
Giet de kokosmelk erbij en roer door.
-
Voeg daarna de spinazie toe tot deze geslonken in. Gebruik je spinazie uit de vriezer? Laat deze dan goed uitlekken en gebruik bladspinazie.
-
Doe dan de voorgekookte zoete aardappelblokjes erbij en doe dan als laatste de kikkererwten erbij. Roer alles door elkaar en laat nog een paar minuutjes pruttelen.
-
Serveer de kikkererwtencurry met wat yoghurt en cashewnoten.
-
Tip: ik gebruik vaak een curry kruidenpasta van het merk Fairtrade Original of huismerk van de supermarkt. In plaats van rode curry kun je ook eens korma of tikka masala gebruiken.
-
Lekker met naan en/of (bloemkool)rijst.
Heeft het gesmaakt?
91 stemmen
Ook lekker