Ga naar de inhoud
Kikkererwten curry

Kikkererwten curry

Heerlijke romige kikkererwten curry met veel groenten en peulvruchten. Lekker, vullend, gezond en bovendien vegetarisch én vegan.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr kikkererwten uit pot of blik ( uitgelekt )
  • 1 boemboe rode curry ( kruidenpasta )
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 gr zoete aardappels ( geschild )
  • 1 handje cashewnoten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr spinazie
  • 4 eetlepels yoghurt ( plantaardig )
  • olie om in te bakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Kook deze ca. 5 minuten in een pan met kokend water voor en giet daarna af.


  2. Hak de ui en knoflook. Verhit een beetje olie in een pan en bak de ui en knoflook.


  3. Voeg de curry kruidenpasta toe en roerbak een paar minuutjes mee.


  4. Giet de kokosmelk erbij en roer door.


  5. Voeg daarna de spinazie toe tot deze geslonken in. Gebruik je spinazie uit de vriezer? Laat deze dan goed uitlekken en gebruik bladspinazie.


  6. Doe dan de voorgekookte zoete aardappelblokjes erbij en doe dan als laatste de kikkererwten erbij. Roer alles door elkaar en laat nog een paar minuutjes pruttelen.


  7. Serveer de kikkererwtencurry met wat yoghurt en cashewnoten.


  8. Tip: ik gebruik vaak een curry kruidenpasta van het merk Fairtrade Original of huismerk van de supermarkt. In plaats van rode curry kun je ook eens korma of tikka masala gebruiken.


  9. Lekker met naan en/of (bloemkool)rijst.