Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Ferrero Rocher taart

Een geweldig lekkere chocoladetaart met chocolade Nutella crème en Ferrero rocher on top

Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 25 gr cacaopoeder
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 80 ml melk
  • 350 gr suiker
  • Snuf zout
  • boter om in te vetten
Chocolade boter crème:
  • 250 gr boter
  • 3 eetlepels Nutella
  • 150 gr pure chocolade (gesmolten)
  • 60 gr poedersuiker
Topping:
  • 1 bakje Ferrero Rocher (16 stuks)
  • 75 gr hazelnoten
Materialen
  • mixer
  • Springvorm vanca 26 cm

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Meng het meel, cacao poeder en zout in een kom. Mix in een andere kom de melk, olie en suiker door elkaar. Klop daarna de eieren een voor een door de natte ingrediënten met een mixer. Spatel het natte mengsel door de droge ingrediënten. Meng totdat er geen klonters meer zijn. Vet de springvorm in met een beetje boter en giet het beslag er in.

ferrero_rocher_01.jpg
ferrero_rocher_02.jpg
ferrero_rocher_03.jpg

Bak de taart in 60 minuten gaar. Controleer met een prikker of hij goed gaar is, het kan zijn dat hij een paar minuten langer in de oven moet. Maak ondertussen de boter crème. Mix de boter met de gesmolten chocolade tot een crème. Mix ook de poedersuiker en de Nutella er door. Bewaar zolang in de koelkast. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Snijd hem daarna met een groot (brood)mes horizontaal doormidden en haal de bovenzijde er af.

ferrero_rocher_04.jpg
ferrero_rocher_05.jpg
ferrero_rocher_06.jpg

Besmeer de onderste helft met ongeveer de helft van de chocolade boter crème. Mocht de botercreme hard zijn geworden in de koelkast kun je hem iets verwarmen. Leg de bovenste helft van de taart er weer op en besmeer de bovenzijde en de zijkant met de boter crème. Hak de hazelnoten grof in een hakmolen of doe in een zakje en sla met een deegroller o.i.d. fijn. Bestrooi de zijkant hiermee. Decoreer de bovenzijde van de taart met de Ferrero Rocher balletjes. Bewaar de taart op een koele en droge plek.

Beoordeling (129 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel