Ga naar de inhoud
Kerststol muffins

Kerststol muffins

Wil je eens iets anders dan een kerststol bij het kerstontbijt? Maak dan deze muffins met rozijnen en spijs.

20 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • 50 gr suiker
  • snufje zout
  • 120 gr koude boter
  • 120 gr kwark
  • 2 eieren
  • snuf kaneel
  • Schil van een halve sinaasappel ( om te raspen )
  • 100 gr rozijnen
  • 75 gr amandelspijs
  • poedersuiker

Benodigdheden

  • Muffinbakvorm met papiertjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175° graden.


  2. Laat de rozijnen een aantal minuten weken in lauw water.


  3. Doe het bakmeel, bakpoeder, suiker, zout en kaneel in een kom en meng door elkaar. Voeg de boter in stukjes toe en snijd er met 2 messen doorheen tot er een kruimelig geheel is ontstaan.


  4. Meng de kwark met de eieren en sinaasappelrasp. Voeg dit natte mengsel toe aan de kom met het kruimelig meel. Voeg vervolgens ook de uitgelekte rozijnen toe en schep er doorheen.


  5. Vul de muffinvormpjes voor de helft met het beslag. Leg dan een klein stukje amandelspijs in het midden en dek af met een beetje beslag.


  6. Bak de kerststol muffins in 25 minuten gaar. Laat ze ietsjes afkoelen en bestrooi met poedersuiker.