Ga naar de inhoud
Flammkuchen met champignons

Flammkuchen met champignons

En krokante dunne bodem met een romige topping en spek en champignons

30 M + 15 M oventijd + 1 U rijzen

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor grote

  • 500 gr bloem
  • 7 gram instant gist ( 1 zakje )
  • 300 ml lauwwarm water
  • 250 gr Spek
  • 250 gr champignons
  • 1 rode ui
  • Snuf zwarte peper
  • 125 ml crème fraîche
  • 125 ml zure room

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de bloem in een kom en voeg het gist toe. Maak een kuil in het midden en voeg het warme water daarin toe. Kneed het deeg tot een egale bol en leg in de kom. Dek de kom af met een iets vochtige doek en zet hem op een redelijk warme plek in het huis (bij de verwarming bijvoorbeeld). Laat 1 uur rijzen.


  2. Verwarm de oven op 230 graden. Bak de spekjes iets krokant in een koekenpan en verwijder het overtollige vet. Bak dan ook de champignons nog een minuutje mee en laat vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje. Verdeel het gerezen deeg in tweeën (of vieren kan natuurlijk ook). Rol een deel deeg dun uit op een bakplaat met bakpapier. Hoe dunner hoe krokanter de bodem.


  3. Meng de creme fraiche met de zure room en verdeel de helft over het deeg. Daarna doe je de gebakken spekjes en champignons er op. Snijd de ui in dunne ringen en leg deze ook op de flammkuchen. Besrooi met een snufje zwarte peper en zet ongeveer 15 minuten in de oven. Maak en bak vervolgens ook de andere flammkuch.


  4. Tip: in sommige supermarkten is ook kant en klaar flammkuchendeeg te koop van het mer Tante Fanny.