Flammkuchen met champignons

En krokante dunne bodem met een romige topping en spek en champignons

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: grote

Bereiding

 Doe de bloem in een kom en voeg het gist toe. Maak een kuil in het midden en voeg het warme water daarin toe. Kneed het deeg tot een egale bol en leg in de kom. Dek de kom af met een iets vochtige doek en zet hem op een redelijk warme plek in het huis (bij de verwarming bijvoorbeeld). Laat 1 uur rijzen.

 Verwarm de oven op 230 graden. Bak de spekjes iets krokant in een koekenpan en verwijder het overtollige vet. Bak dan ook de champignons nog een minuutje mee en laat vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje. Verdeel het gerezen deeg in tweeën (of vieren kan natuurlijk ook). Rol een deel deeg dun uit op een bakplaat met bakpapier. Hoe dunner hoe krokanter de bodem.

 Meng de creme fraiche met de zure room en verdeel de helft over het deeg. Daarna doe je de gebakken spekjes en champignons er op. Snijd de ui in dunne ringen en leg deze ook op de flammkuchen. Besrooi met een snufje zwarte peper en zet ongeveer 15 minuten in de oven. Maak en bak vervolgens ook de andere flammkuch.

 Tip: in sommige supermarkten is ook kant en klaar flammkuchendeeg te koop van het mer Tante Fanny.

49 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!