Frisse komkommersoep met avocado

Deze frisse koude komkommersoep wordt lekker romig van smaak door de avocado, heerlijk tijdens zomerse temperaturen.

Voorgerecht 10 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de komkommers in grove plakken en de avocado in plakken. Doe dit in de keukenmachine of blender en voeg ook munt, peper, zout en het teentje knoflook toe. Bewaar een paar mooie blaadjes munt voor de garnering. Meng tot een grove massa en voeg beetje bij beetje de 2 eetlepels olijfolie toe.

  2. Snijd de zalm in reepjes. Serveer de komkommersoep in 4 glaasjes en voeg in elk glaasje een theelepel yoghurt toe en wat gerookte zalm. Maak af met de overgebleven blaadjes munt.

  3. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
133 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.