Hartige galette met paddenstoelen

Rustieke taart van paddenstoelen, spekjes en tijm met een krokante half dichtgevouwen deegrand
Ingrediënten
500 gr paddenstoelen en/of champignons naar keuze
2 theelepel tijm
2 kleine rode uien
150 gr spekjes
4 bosuien
Handje rucola
250 gr ricotta
75 gr geraspte kaas
zwarte peper
1 eelepel olijfolie
 
Deeg:
200 gr bloem
150 gr koude boter
1 grote eidooier
50 ml ijskoud water
 
Bereiding
Doe de bloem in een kom en snijd met een mes de koude boter er door. Wrijf met je vingers er door heen totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Klop de dooier los met het ijskoude water en voeg dit toe aan het kruimeldeeg. Kneed snel er een bal van en wikkel deze goed in een plastic folie. Laat het deeg een half uur in de koelkast rusten.
galette met paddestoelen01
galette met paddestoelen02
galette met paddestoelen03
galette met paddestoelen04
 
Snijd de rode uien in dunne plakjes en de bosuien in ringetjes. Maak de champignons en eventueel de paddenstoelen schoon met een borsteltje en snijd in grove stukken. Bak de rode ui en bosui 2 minuutjes aan en voeg dan de champignons en paddestoelen toe. Breng op smaak met wat zwarte peper en de tijm. Bak alles ongeveer 8 tot 10 min totdat het meeste vocht is verdwenen. Bak de spekjes in een ander klein pannetje krokant en voeg daarna toe aan het paddestoelen mengsel. Roer alvast de ricotta en kaas door elkaar.
 
galette met paddestoelen05
galette met paddestoelen06
galette met paddestoelen07
galette met paddestoelen09
Verwarm de oven op 200 graden. Haal het deeg uit de koelkast en rol deze uit op een licht met bloem bestoven werkvlak. Maak een grote ronde plak met een diameter van ongeveer 30 cm. Snijd eventueel kleine uitstekels er af. Verplaats de lap deeg voorzichtig op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besmeer tot 5 cm van de rand met een dikke laag ricotta en kaas. Schep de paddenstoelen met spekjes er op en verdeel mooi over het ricotta mengsel. Klap de randen met plooien naar binnen en zet de galette nog 25 min in de oven. Haal de galette uit de oven en verdeel wat rucola er over.
 
galette met paddestoelen08
galette met paddestoelen10
galette met paddestoelen11
galette met paddestoelen12
         
48 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.