Ga naar de inhoud
Gegrilde avocado’s met gehakt

Gegrilde avocado’s met gehakt

Deze avocado’s zijn gevuld met een heerlijk kruidig Mexicaans gehaktmengsel

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 avocado’s
  • 1 eetlepel limoensap
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snuf chili
  • 0.5 theelepel komijn
  • Snuf oregano
  • peper en zout
  • 100 gr cherrytomaatjes
  • 140 gr maïs
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui. Bak deze met het gehakt in een pan en voeg de kruiden toe en een eetlepel tomatenpuree. Laat het gehakt lekker pruttelen. Halveer de avocado’s en verwijder de pitten.


    gegrilde-avocado-met-gehakt www.leukerecepten.nl gegrilde-avocado-met-gehakt www.leukerecepten.nl gegrilde-avocado-met-gehakt www.leukerecepten.nl
  2. Bestrijk de snijzijde met een beetje limoensap en olie en grill ze in een (grill)pan aan deze zijde tot er een paar mooie grillstrepen te zien zijn. Roer de mais door het gehaktmengsel. Vul de gegrilde avocado’s met het gehaktmengsel en garneer met wat cherrytomaatjes.