Ga naar de inhoud
Gegrilde zalm met salsa

Gegrilde zalm met salsa

Hoe lekker en kleurrijk is dit gerecht! Heerlijk gegrilde zalm met een frisse salsa van o.a. mango en komkommer geserveerd met rijst

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 4 stukken zalm
  • 2 limoenen
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 avocado
  • 300 gr mango
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • snuf peper en zout
  • 250 gr rijst voor erbij

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Besprenkel de zalm met het sap van 1 limoen en bestrooi met cayennepeper, zout en peper. Bereid de rijst volgens de verpakking.


  2. Snijd de komkommer, mango, avocado en paprika in kleine blokjes en doe in een kom. Voeg het sap van de andere limoen toe. Zet de salsa eventueel zolang in de koelkast.


    Gegrilde zalm met salsa Gegrilde zalm met salsa Gegrilde zalm met salsa
  3. Verhit een (grill)pan en voeg een beetje olie toe. Bak hierin de zalm 3 a 4 minuutjes aan beide zijdes. Hij mag nog een beetje rosé zijn van binnen. Serveer de rijst op borden samen met de gegrilde zalm en de salsa.


  4. Tip: je kunt ook de zalm in de oven bereiden, 15 minuten op 180 graden. Ook lekker met risotto in plaats van gewone rijst.