Gegrilde zalm met salsa
Hoe lekker en kleurrijk is dit gerecht! Heerlijk gegrilde zalm met een frisse salsa van o.a. mango en komkommer geserveerd met rijst
30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
4 stukken zalm
-
2 limoenen
-
1 theelepel cayennepeper
-
1 avocado
-
300 gr mango
-
1 komkommer
-
1 rode paprika
-
snuf peper en zout
-
250 gr rijst voor erbij
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Besprenkel de zalm met het sap van 1 limoen en bestrooi met cayennepeper, zout en peper. Bereid de rijst volgens de verpakking.
-
Snijd de komkommer, mango, avocado en paprika in kleine blokjes en doe in een kom. Voeg het sap van de andere limoen toe. Zet de salsa eventueel zolang in de koelkast.
-
Verhit een (grill)pan en voeg een beetje olie toe. Bak hierin de zalm 3 a 4 minuutjes aan beide zijdes. Hij mag nog een beetje rosƩ zijn van binnen. Serveer de rijst op borden samen met de gegrilde zalm en de salsa.
-
Tip: je kunt ook de zalm in de oven bereiden, 15 minuten op 180 graden. Ook lekker met risotto in plaats van gewone rijst.
Heeft het gesmaakt?
47 stemmen
Ook lekker