Gegrilde zalm met salsa

Hoe lekker en kleurrijk is dit gerecht! Heerlijk gegrilde zalm met een frisse salsa van o.a. mango en komkommer geserveerd met rijst

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Bereiding

  1. Besprenkel de zalm met het sap van 1 limoen en bestrooi met cayennepeper, zout en peper. Bereid de rijst volgens de verpakking.

  2. Snijd de komkommer, mango, avocado en paprika in kleine blokjes en doe in een kom. Voeg het sap van de andere limoen toe. Zet de salsa eventueel zolang in de koelkast.

  3. Verhit een (grill)pan en voeg een beetje olie toe. Bak hierin de zalm 3 a 4 minuutjes aan beide zijdes. Hij mag nog een beetje rosé zijn van binnen. Serveer de rijst op borden samen met de gegrilde zalm en de salsa.

  4. Tip: je kunt ook de zalm in de oven bereiden, 15 minuten op 180 graden. Ook lekker met risotto in plaats van gewone rijst.

Heeft het gesmaakt?
42 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!