Ga naar de inhoud
Italiaanse gehaktballen

Italiaanse gehaktballen

Lekker bij een winterse stamppot: zelfgemaakte gehaktballen met zongedroogde tomaten

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 500 gr half om half gehakt
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 8 zongedroogde tomaten
  • peper en zout
  • 1 ei
  • 3 eetlepel paneermeel
  • boter om te bakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe het gehakt in een kom. Snijd de gedroogde tomaatjes en knoflook in kleine stukjes en voeg toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper, zout, italiaanse kruiden en paprikapoeder. Voeg het ei en paneermeel toe en meng tot een stevige massa. Voeg eventueel nog een beetje extra paneermeel toe. Draai mooie ballen van het gehakt.


    gehaktballen gehaktballen met gedroogde tomaat 03 gehaktballen_met_gedroogde_tomaat_04.jpg
  2. Verhit de boter in een (braad)pan en bak de gehaktballen in ca 20 min gaar en rondom bruin.


  3. Liever traditionele gehaktballen? Probeer dan dit makkelijke recept inclusief video om zelf gehaktballen te maken.