Italiaanse gehaktballen

Lekker bij een winterse stamppot: zelfgemaakte gehaktballen met zongedroogde tomaten
Ingrediënten 
500 gr half om half gehakt
1 theel italiaans kruiden
1 theel paprikapoeder
1 teentje knoflook
8 zongedroogde tomaten
peper en zout
1 ei
3 eetl paneermeel
Boter om te bakken
 
Bereiding
Doe het gehakt in een kom. Snijd de gedroogde tomaatjes en knoflook in kleine stukjes en voeg toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper, zout, italiaanse kruiden en paprikapoeder. Voeg het ei en paneermeel toe en meng tot een stevige massa. Voeg eventueel nog een beetje extra paneermeel toe. Draai mooie ballen van het gehakt.
gehaktballen met gedroogde tomaat 01gehaktballengehaktballen met gedroogde tomaat 03gehaktballen_met_gedroogde_tomaat_04.jpg
Verhit de boter in een (braad)pan en bak de gehaktballen in ca 20 min gaar en rondom bruin.
 
Liever traditionele gehaktballen? Probeer dan dit makkelijke recept inclusief video om zelf gehaktballen te maken.
 
Vind je dit leuk?
45 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!