Italiaanse gehaktballen

Lekker bij een winterse stamppot: zelfgemaakte gehaktballen met zongedroogde tomaten
Ingrediënten 
500 gr half om half gehakt
1 theel italiaans kruiden
1 theel paprikapoeder
1 teentje knoflook
8 zongedroogde tomaten
peper en zout
1 ei
3 eetl paneermeel
Boter om te bakken
 
Bereiding
Doe het gehakt in een kom. Snijd de gedroogde tomaatjes en knoflook in kleine stukjes en voeg toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper, zout, italiaanse kruiden en paprikapoeder. Voeg het ei en paneermeel toe en meng tot een stevige massa. Voeg eventueel nog een beetje extra paneermeel toe. Draai mooie ballen van het gehakt.
gehaktballen met gedroogde tomaat 01gehaktballengehaktballen met gedroogde tomaat 03gehaktballen_met_gedroogde_tomaat_04.jpg
Verhit de boter in een (braad)pan en bak de gehaktballen in ca 20 min gaar en rondom bruin.
 
Liever traditionele gehaktballen? Probeer dan dit makkelijke recept inclusief video om zelf gehaktballen te maken.
 
38 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.