Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gehaktballen met Italiaans tintje

Lekker bij een winterse stamppot: zelfgemaakte gehaktballen met zongedroogde tomaten

Ingrediënten 
500 gr half om half gehakt
1 theel italiaans kruiden
1 theel paprikapoeder
1 teentje knoflook
8 zongedroogde tomaten
peper en zout
1 ei
3 eetl paneermeel
Boter om te bakken
 
Bereiding
Doe het gehakt in een kom. Snijd de gedroogde tomaatjes en knoflook in kleine stukjes en voeg toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper, zout, italiaanse kruiden en paprikapoeder. Voeg het ei en paneermeel toe en meng tot een stevige massa. Voeg eventueel nog een beetje extra paneermeel toe. Draai mooie ballen van het gehakt.
 
gehaktballen met gedroogde tomaat 01gehaktballengehaktballen met gedroogde tomaat 03gehaktballen_met_gedroogde_tomaat_04.jpg 
Verhit de boter in een (braad)pan en bak de gehaktballen in ca 20 min gaar en rondom bruin.

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×