Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Geroosterde bloemkool salade met spekjes

Deze salade met geroosterde bloemkool is lekker als lichte maaltijd of uitgebreide lunch

Ingredienten
350 gr bloemkool, in kleine roosjes
snuf komijn
snuf korianderzaad
20 gr geraspte kaas
verse koriander
10 gr paneermeel
scheut olie
peper en zout
2 handjes rucola
200 gr tomaatjes
125 gr spekjes
2 eetlepels walnoten, grof gehakt
 
Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Doe een scheutje olie in een kom en meng de komijn, korianderzaad, peper, zout en fijngehakte verse koriander er door. Giet ongeveer de helft van het mengsel bij de bloemkoolroosjes en schep goed door. Verspreid ze daarna over een bakplaat met bakpapier en bestrooi met kaas en paneermeel. Zet de bakplaat ongeveer 25 min in de oven tot de kaas mooi licht bruin is en de bloemkool iets zacht.
 
bloemkool salade 01bloemkool salade 01bloemkool salade 01bloemkool salade 01 
Bak ondertussen de spekjes krokant in een koekenpan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Halveer de tomaatjes en meng deze samen met de spekjes door de sla. Verdeel over 2 borden en bestrooi de salade met wat walnoten, en wat van de eerder gemaakte kruidenolie en de geroosterde bloemkool.
 
Beoordeling (21 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst