Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Geroosterde bloemkool salade met spekjes

Deze salade met geroosterde bloemkool is lekker als lichte maaltijd of uitgebreide lunch

Ingredienten
350 gr bloemkool, in kleine roosjes
snuf komijn
snuf korianderzaad
20 gr geraspte kaas
verse koriander
10 gr paneermeel
scheut olie
peper en zout
2 handjes rucola
200 gr tomaatjes
125 gr spekjes
2 eetlepels walnoten, grof gehakt
 
Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Doe een scheutje olie in een kom en meng de komijn, korianderzaad, peper, zout en fijngehakte verse koriander er door. Giet ongeveer de helft van het mengsel bij de bloemkoolroosjes en schep goed door. Verspreid ze daarna over een bakplaat met bakpapier en bestrooi met kaas en paneermeel. Zet de bakplaat ongeveer 25 min in de oven tot de kaas mooi licht bruin is en de bloemkool iets zacht.
 
bloemkool salade 01bloemkool salade 01bloemkool salade 01bloemkool salade 01 
Bak ondertussen de spekjes krokant in een koekenpan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Halveer de tomaatjes en meng deze samen met de spekjes door de sla. Verdeel over 2 borden en bestrooi de salade met wat walnoten, en wat van de eerder gemaakte kruidenolie en de geroosterde bloemkool.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×