Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Geroosterde bloemkool salade met spekjes

Deze salade met geroosterde bloemkool is lekker als lichte maaltijd of uitgebreide lunch

Ingredienten
350 gr bloemkool, in kleine roosjes
snuf komijn
snuf korianderzaad
20 gr geraspte kaas
verse koriander
10 gr paneermeel
scheut olie
peper en zout
2 handjes rucola
200 gr tomaatjes
125 gr spekjes
2 eetlepels walnoten, grof gehakt
 
Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Doe een scheutje olie in een kom en meng de komijn, korianderzaad, peper, zout en fijngehakte verse koriander er door. Giet ongeveer de helft van het mengsel bij de bloemkoolroosjes en schep goed door. Verspreid ze daarna over een bakplaat met bakpapier en bestrooi met kaas en paneermeel. Zet de bakplaat ongeveer 25 min in de oven tot de kaas mooi licht bruin is en de bloemkool iets zacht.
 
bloemkool salade 01bloemkool salade 01bloemkool salade 01bloemkool salade 01 
Bak ondertussen de spekjes krokant in een koekenpan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Halveer de tomaatjes en meng deze samen met de spekjes door de sla. Verdeel over 2 borden en bestrooi de salade met wat walnoten, en wat van de eerder gemaakte kruidenolie en de geroosterde bloemkool.
 
Beoordeling (22 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread