Gestoomde prei rolletjes

Dit recept is ideaal voor in de stoomoven en zet zo een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Doe de cherrytomaatjes, olijfolie, tijm, peper, zout en knoflook in een schaaltje en stoom deze 20 minuten op 85 graden of zet 10 min in een oven op 200 graden.

 Was ondertussen de prei en snijd de bovenste groene stukken eraf zodat je alleen de dikke steel over houd. Snijd de steel in stukken van ongeveer 6 cm. Duw het binnenste gedeelte er uit en laat ongeveer 3 lagen prei aan de buitenzijde zitten zodat je een dikke holle buis over houd. Snijd ongeveer de helft van het gedeelte wat je eruit hebt geduwd fijn.

 Bak de fijngehakte prei in een pannetje samen met wat dragon aan en laat daarna afkoelen. Klop de ricotta, citroenschil, peper, zout, eidooiers en paneermeel door elkaar. Schep de stukjes gebakken prei er door. Als het mengsel nog erg vloeibaar is kun je wat extra paneermeel toevoegen.

 Schep wat van het ricottamengsel in een spuitzak (of boterhammenzakje met afgeknipte punt) en vul de prei buisjes hiermee. Leg ze op een geperforeerde plaat en stoom ze 15 min op 100 graden in de stoomoven. Je kunt ze ook in een stoommand stomen maar dan kun je ze niet allemaal in 1 x bereiden. Lekker met wat stokbrood om in de olijfolie te dippen.

 Van de stukken prei die je overhoud kun je bijvoorbeeld deze lekkere preisoep maken. voor dit gerecht heb ik me laten inspireren door een recept uit het boek 'De lekkerste recepten voor de stoomoven'.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.