Gestoomde prei rolletjes

Dit recept is ideaal voor in de stoomoven en zet zo een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel.

Hoofdgerecht 30 min + 15 min

ingrediënten

voor 4 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de cherrytomaatjes, olijfolie, tijm, peper, zout en knoflook in een schaaltje en stoom deze 20 minuten op 85 graden of zet 10 min in een oven op 200 graden.

  2. Was ondertussen de prei en snijd de bovenste groene stukken eraf zodat je alleen de dikke steel over houd. Snijd de steel in stukken van ongeveer 6 cm. Duw het binnenste gedeelte er uit en laat ongeveer 3 lagen prei aan de buitenzijde zitten zodat je een dikke holle buis over houd. Snijd ongeveer de helft van het gedeelte wat je eruit hebt geduwd fijn.

  3. Bak de fijngehakte prei in een pannetje samen met wat dragon aan en laat daarna afkoelen. Klop de ricotta, citroenschil, peper, zout, eidooiers en paneermeel door elkaar. Schep de stukjes gebakken prei er door. Als het mengsel nog erg vloeibaar is kun je wat extra paneermeel toevoegen.

  4. Schep wat van het ricottamengsel in een spuitzak (of boterhammenzakje met afgeknipte punt) en vul de prei buisjes hiermee. Leg ze op een geperforeerde plaat en stoom ze 15 min op 100 graden in de stoomoven. Je kunt ze ook in een stoommand stomen maar dan kun je ze niet allemaal in 1 x bereiden. Lekker met wat stokbrood om in de olijfolie te dippen.

  5. Van de stukken prei die je overhoud kun je bijvoorbeeld deze lekkere preisoep maken. voor dit gerecht heb ik me laten inspireren door een recept uit het boek 'De lekkerste recepten voor de stoomoven'.

Heeft het gesmaakt?
4 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!