Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pisang goreng

Deze lekkere bananen in een zoet en krokant jasje heten in Indonesië Pisang goreng wat gebakken banaan betekent en zijn een lekkere snack.

Ingrediënten

Bereiding

 Meng de bloem met het bakmeel, zout en vanillesuiker. Voeg het ei toe en meng door elkaar. Giet dan beetje bij beetje het water erbij en klop met een garde tot een egaal beslag.

 Doe de olie in een pannetje, zoveel zodat de bananen net onder staan als je ze er in doet. Verwarm de olie naar ca. 180 graden. Er moeten belletjes ontstaan als je er een stukje brood of banaan met beslag in doet.

 Snijd de bananen door de lengte doormidden en snijd in totaal in ca. 6 stukken. Haal de stukken door het beslag. Gebruik 2 vorken om de bananen uit het beslag te halen en frituur ze vervolgens 3 a 4 minuutjes tot ze mooi bruin zijn. Doe er niet te veel in 1 x in de pan. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

 Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

 Tip: je kunt de bananen ook in dikke schijfjes snijden. Mijn Indische schoonmoeder serveert altijd blokjes jonge kaas bij de pisang goreng.

Pisang goreng

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×