Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pisang goreng

 

Lekker traditioneel Indisch hapje voor tussendoor

 
Ingrediënten
2 bakbananen
150 ml water
1 ei
100 g bakmeel
snufje kaneel
snufje zout
zonnebloemolie
poedersuiker
 
Bereiding
Meng alle ingredienten in een kom (behalve de bakbananen), klop het beslag goed door met een garde. Verhit een bodem zonnebloemolie in een pan tot 180 graden. Snij de bakbananen in kleine schijfjes en meng de schijfjes in het beslag. Laat de bananen schijfjes met beslag in de pan glijden met een lepel in porties van 3. Bak de pisang goreng tot deze goudbruin is, laat het op een stuk keukenrol uitlekken. Bestrooi de pisang goreng met poedersuiker. Je kan in plaats van bananen ook stukjes appel gebruiken.
 
Tip: pisang goreng is erg lekker met blokjes belegen kaas.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×