Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pisang goreng

 

Lekker traditioneel Indisch hapje voor tussendoor

 
Ingrediënten
2 bakbananen
150 ml water
1 ei
100 g bakmeel
snufje kaneel
snufje zout
zonnebloemolie
poedersuiker
 
Bereiding
Meng alle ingredienten in een kom (behalve de bakbananen), klop het beslag goed door met een garde. Verhit een bodem zonnebloemolie in een pan tot 180 graden. Snij de bakbananen in kleine schijfjes en meng de schijfjes in het beslag. Laat de bananen schijfjes met beslag in de pan glijden met een lepel in porties van 3. Bak de pisang goreng tot deze goudbruin is, laat het op een stuk keukenrol uitlekken. Bestrooi de pisang goreng met poedersuiker. Je kan in plaats van bananen ook stukjes appel gebruiken.
 
Tip: pisang goreng is erg lekker met blokjes belegen kaas.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×