Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pisang goreng

 

Lekker traditioneel Indisch hapje voor tussendoor

 
Ingrediënten
2 bakbananen
150 ml water
1 ei
100 g bakmeel
snufje kaneel
snufje zout
zonnebloemolie
poedersuiker
 
Bereiding
Meng alle ingredienten in een kom (behalve de bakbananen), klop het beslag goed door met een garde. Verhit een bodem zonnebloemolie in een pan tot 180 graden. Snij de bakbananen in kleine schijfjes en meng de schijfjes in het beslag. Laat de bananen schijfjes met beslag in de pan glijden met een lepel in porties van 3. Bak de pisang goreng tot deze goudbruin is, laat het op een stuk keukenrol uitlekken. Bestrooi de pisang goreng met poedersuiker. Je kan in plaats van bananen ook stukjes appel gebruiken.
 
Tip: pisang goreng is erg lekker met blokjes belegen kaas.
 
Beoordeling (17 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel