Gezonde light aardappelgratin

Deze slanke aardappelgratin bevat geen vette room en is daarom lekker licht, een heerlijk bijgerecht van aardappel

Bijgerecht 15 min + 45 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes van ca 2 mm dik met een mandoline of kaasschaaf.

  2. Kluts het ei met de melk in een kom en voeg een snuf tijm, peper en zout toe. Pers of hak de knoflook fijn en voeg ook toe aan de melk. Vet de ovenschaal in. Verdeel de aardappelschijfjes erover en giet het melk mengsel er over.

  3. Zet de aardappelgratin 45 minuten in de oven. Je kunt eventueel de laatste paar minuten de grill aanzetten voor een goudbruin korstje.

Heeft het gesmaakt?
105 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!