Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gezonde light aardappelgratin

Deze slanke aardappelgratin bevat geen vette room en is daarom lekker licht, een heerlijk bijgerecht van aardappel

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes van ca 2 mm dik met een mandoline of kaasschaaf.

 Kluts het ei met de melk in een kom en voeg een snuf tijm, peper en zout toe. Pers of hak de knoflook fijn en voeg ook toe aan de melk. Vet de ovenschaal in. Verdeel de aardappelschijfjes erover en giet het melk mengsel er over.

 Zet de aardappelgratin 45 minuten in de oven. Je kunt eventueel de laatste paar minuten de grill aanzetten voor een goudbruin korstje.

aardappel-gratin-light

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×