
Gezonde pasta carbonara
Een gezonde(re) en koolhydraatarme variant van de spaghetti carbonara op basis van courgette en magere spekjes.
25 M
Ingrediƫnten: Gezonde pasta carbonara
Voor personen
-
2 courgettes of 400 gr courgetti
-
125 ml yoghurt of light room
-
1 ei
-
125 gr magere spekreepjes
-
1 teen knoflook ( geperst )
-
peper en zout
-
verse basilicum
-
1 handje geraspte Parmezaanse kaas
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Gezonde pasta carbonara
-
Haal de courgettes door een spirelli snijder.
-
Bak de magere spekblokjes licht krokant in een pan en haal er vervolgens uit.
-
Doe de courgetti in die pan en bak een paar minuten. Verwijder indien nodig het vocht wat vrij komt.
-
Meng de yoghurt met het ei, knoflook, peper en zout. Voeg dit mengsel toe aan de courgetti en meng er doorheen en warm even door.
-
Voeg dan de gebakken spekjes toe en voeg de Parmezaanse kaas toe en roer nogmaals door.
-
Serveer de gezonde spaghetti carbonara met wat verse basilicum.
-
Tip: In plaats van spekjes kun je ook gerookte kip gebruiken.
-
Bekijk ook mijn recept voor klassieke pasta carbonara.
Heeft het gesmaakt?
573 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 280
- vet 14 gr
- verzadigd vet 5 gr
- koolhydraten 12 gr
- w.v. suikers 7 gr
- vezels 3 gr
- eiwit 24 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker