Gezonde tosti met groenten

Een gezondere tosti gemaakt met volkorenbrood, gegrilde aubergine, zongedroogde tomaatjes en mozzarella

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Snijd de aubergine in dunne plakken. Bestrijk ze met een beetje olijfolie en een snufje peper en zout. Grill de plakken aubergine in een pan. Snijd de mozzarella in plakjes en de zongedroogde tomaatjes in kleinere stukken.

 Leg de 4 sneetjes brood klaar. Beleg 2 van de sneetjes brood met de mozzarella, zongedroogde tomaatjes, een handje rucola en de gegrilde aubergine. Leg de andere 2 sneetjes er op en druk iets aan.

 Bak de tosti’s een paar minuten in de pan of in een tosti ijzer tot ze goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.

34 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.