Gezonde mini cheesecakes

Verantwoord genieten met deze leuke mini cheesecakes, met een cacao bodem en een frisse vulling van citroen en frambozen

Bakrecept 30 min + 1 uur oventijd

ingrediënten

voor 6 stuks

Voor de bodem

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden. Voor de bodem, doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix dit tot een fijn geheel. Doe de muffinvormpjes in de bakvorm en verdeel het mengsel van de bodem over de vormpjes. Zet dit in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

  2. Voor de vulling, mix de roomkaas, Griekse yoghurt, eieren, citroensap, agave en vanille door elkaar. Verdeel het mengsel van de vulling over de vormpjes. Pureer de frambozen en verdeel de frambozenpuree over de vormpjes. Gebruik een satéprikker om er een beetje doorheen te gaan zodat je sliertjes krijgt.

  3. Zet de vormpjes in de oven voor 60 minuten. Laat ze goed afkoelen en zet daarna in de koelkast. Maak de gezonde mini cheesecakes af met extra frambozen.

Heeft het gesmaakt?
40 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.