Ga naar de inhoud
Gezonde mini cheesecakes

Gezonde mini cheesecakes

Verantwoord genieten met deze leuke mini cheesecakes, met een cacao bodem en een frisse vulling van citroen en frambozen

30 M + 1 U oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 200 gr roomkaas ( light )
  • 100 gr Griekse yoghurt ( 0% )
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 gr frambozen
  • + extra frambozen ter garnering

Voor de bodem

  • 50 gr havermout
  • 3 dadels
  • 2 eetlepels halvarine ( gesmolten )
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 1 eetlepel cacao

Benodigdheden

  • Muffinbakvorm
  • muffinvormpjes
  • Keukenmachine

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden. Voor de bodem, doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix dit tot een fijn geheel. Doe de muffinvormpjes in de bakvorm en verdeel het mengsel van de bodem over de vormpjes. Zet dit in de koelkast terwijl je de vulling maakt.


    Gezonde mini cheesecake Gezonde mini cheesecake Gezonde mini cheesecake
  2. Voor de vulling, mix de roomkaas, Griekse yoghurt, eieren, citroensap, agave en vanille door elkaar. Verdeel het mengsel van de vulling over de vormpjes. Pureer de frambozen en verdeel de frambozenpuree over de vormpjes. Gebruik een satéprikker om er een beetje doorheen te gaan zodat je sliertjes krijgt.


    Gezonde mini cheesecake Gezonde mini cheesecake Gezonde mini cheesecake
  3. Zet de vormpjes in de oven voor 60 minuten. Laat ze goed afkoelen en zet daarna in de koelkast. Maak de gezonde mini cheesecakes af met extra frambozen.