Gezonde mini cheesecakes

Verantwoord genieten met deze leuke mini cheesecakes, met een cacao bodem en een frisse vulling van citroen en frambozen

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Voor de bodem
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 140 graden. Voor de bodem, doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix dit tot een fijn geheel. Doe de muffinvormpjes in de bakvorm en verdeel het mengsel van de bodem over de vormpjes. Zet dit in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Voor de vulling, mix de roomkaas, Griekse yoghurt, eieren, citroensap, agave en vanille door elkaar. Verdeel het mengsel van de vulling over de vormpjes. Pureer de frambozen en verdeel de frambozenpuree over de vormpjes. Gebruik een satéprikker om er een beetje doorheen te gaan zodat je sliertjes krijgt.

Zet de vormpjes in de oven voor 60 minuten. Laat ze goed afkoelen en zet daarna in de koelkast. Maak de gezonde mini cheesecakes af met extra frambozen.

29 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!