Gezonde mini cheesecakes
Verantwoord genieten met deze leuke mini cheesecakes, met een cacao bodem en een frisse vulling van citroen en frambozen
30 M + 1 U oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
200 gr roomkaas ( light )
-
100 gr Griekse yoghurt ( 0% )
-
2 eieren
-
2 eetlepels citroensap
-
2 eetlepels agavesiroop
-
1 theelepel vanille extract
-
50 gr frambozen
-
+ extra frambozen ter garnering
Voor de bodem
-
50 gr havermout
-
3 dadels
-
2 eetlepels halvarine ( gesmolten )
-
1 eetlepel agavesiroop
-
1 eetlepel kokosrasp
-
1 eetlepel cacao
Benodigdheden
-
Muffinbakvorm
-
muffinvormpjes
-
Keukenmachine
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 140 graden. Voor de bodem, doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix dit tot een fijn geheel. Doe de muffinvormpjes in de bakvorm en verdeel het mengsel van de bodem over de vormpjes. Zet dit in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
-
Voor de vulling, mix de roomkaas, Griekse yoghurt, eieren, citroensap, agave en vanille door elkaar. Verdeel het mengsel van de vulling over de vormpjes. Pureer de frambozen en verdeel de frambozenpuree over de vormpjes. Gebruik een satéprikker om er een beetje doorheen te gaan zodat je sliertjes krijgt.
-
Zet de vormpjes in de oven voor 60 minuten. Laat ze goed afkoelen en zet daarna in de koelkast. Maak de gezonde mini cheesecakes af met extra frambozen.
Heeft het gesmaakt?
41 stemmen
Ook lekker
3x lekkere High tea recepten