Glutenvrije basiscake
Een heerlijke glutenvrije basiscake met vanille. Bak hem nu makkelijk zelf met dit recept.
15 M + 55 M
Ingrediënten
Voor plakjes
-
150 gr roomboter op kamertemperatuur
-
160 gr kristalsuiker
-
230 gr glutenvrij basismeel
-
10 gr bakpoeder
-
1 theelepel baking soda
-
2 theelepels appelazijn
-
1 theelepel vanille aroma
-
4 eieren
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Klop de roomboter samen met de suiker los.
-
Voeg daarna de eieren en vanille aroma toe.
-
Klop dit tot een gladde massa.
-
Vervolgens voeg je beetje bij beetje het meel en de bakpoeder toe.
-
Meng in een klein bakje de baking soda en appelazijn en voeg dit als laatste toe aan het beslag.
-
Vet het cakeblik in en doe er ook bakpapier in. Doe hier het beslag in.
-
Bak de cake voor 50 minuten op 175 graden (hetelucht).
-
Tip: gebruik als glutenvrij basismeel bijvoorbeeld die van Koopmans.
Heeft het gesmaakt?
10 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Cake recepten