Glutenvrije basiscake

Een heerlijke glutenvrije basiscake met vanille. Bak hem nu makkelijk zelf met dit recept.

Bakrecept 15 min + 55 min

ingrediënten

voor 10 plakjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Klop de roomboter samen met de suiker los.

  2. Voeg daarna de eieren en vanille aroma toe.

  3. Klop dit tot een gladde massa.

  4. Vervolgens voeg je beetje bij beetje het meel en de bakpoeder toe.

  5. Meng in een klein bakje de baking soda en appelazijn en voeg dit als laatste toe aan het beslag.

  6. Vet het cakeblik in en doe er ook bakpapier in. Doe hier het beslag in.

  7. Bak de cake voor 50 minuten op 175 graden (hetelucht).

  8. Tip: gebruik als glutenvrij basismeel bijvoorbeeld die van Koopmans.

Heeft het gesmaakt?
9 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.