Glutenvrije chocolade taartjes

Een heerlijk recept voor glutenvrije chocolade kokos taartjes met een krokante bodem en een zachte vulling

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Voor de vulling
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine – havermeel, amandelmeel, cacao, dadels, boter, agavesiroop, snuf zout – en mix deze tot een vast deeg. Haal het deeg uit de keukenmachine, het deeg is goed als het een geheel is en niet plakkerig.

 Vet de taartvormen in met boter. Verdeel het deeg in vieren en verdeel ieder deel over de bodem van de taartvorm, druk deze goed aan. Prik met een vork een aantal keer in het deeg. Zet de vormen met taartbodem voor 12 minuten in de oven. Haal ze uit de oven als ze goed zijn en laat ze afkoelen.

 Hak ondertussen voor de vulling de chocolade fijn en doe deze in een kom. Verwarm ondertussen de kokosmelk in een pan, maar laat deze niet koken. Als de kokosmelk warm is, haal deze van het vuur en giet deze over de chocola heen. Wacht 30 seconde en roer dan de kokosmelk met de chocolade door tot een egale saus. Voeg nog 1 eetlepel agavesiroop toe en laat 5 minuten staan. Roer nog een keer door en giet het chocolade mengsel in de 4 taartvormen.

 Zet de taartjes in de koeling tot deze stijf geworden is (minimaal 2 uur). Garneer de taartjes bijvoorbeeld met wat vers fruit, kokosrasp, chocoladerasp en munt.

glutenvrije_chocoladetaartjes
18 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.