Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Glutenvrije muffins basisrecept

Een simpel basisrecept voor glutenvrije muffins. Lekker om gewoon zo te eten, maar ook om je favoriete ingrediënten eraan toe te voegen.

Ingrediënten
Benodigdheden:

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de droge ingrediënten – havermeel, boekweitmeel, suiker, bakpoeder, kaneel en snuf zout – door elkaar. In een andere kom, prak de banaan, mix deze met boter, eieren, melk en vanille door elkaar tot een vloeibaar mengsel.

Maak in de kom met droge ingrediënten een kuiltje in het midden en voeg het natte mengsel toe in het kuiltje. Meng dit vanuit het midden tot een geheel.

Verdeel het mengsel over 12 muffinvormpjes en zet deze voor circa 20 minuten in de oven totdat ze gaar zijn.

Tip: dit is een basisrecept voor glutenvrije muffins. Houdt het naturel of voeg vooral toe wat jij lekker vindt. Denk aan:
– Appel en rozijnen
– Chocolade
– Blauwe bessen

 Glutenvrije muffins basisrecept

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.