
Glutenvrije muffins basisrecept
Een simpel basisrecept voor glutenvrije muffins. Lekker om gewoon zo te eten, maar ook om je favoriete ingrediënten eraan toe te voegen.
20 M + 20 M oventijd
Ingrediënten: Glutenvrije muffins basisrecept
Voor stuks
-
150 gr havermeel
-
100 gr boekweitmeel
-
2 eieren
-
100 ml melk
-
80 gr gesmolten boter
-
50 gr suiker
-
1 banaan
-
2 theelepels bakpoeder
-
1 theelepelkaneel
-
1 theelepel vanille extract
-
Snuf zout
Benodigdheden:
-
12 muffinvormen
-
Mixer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Glutenvrije muffins basisrecept
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de droge ingrediënten – havermeel, boekweitmeel, suiker, bakpoeder, kaneel en snuf zout – door elkaar. In een andere kom, prak de banaan, mix deze met boter, eieren, melk en vanille door elkaar tot een vloeibaar mengsel.
-
Maak in de kom met droge ingrediënten een kuiltje in het midden en voeg het natte mengsel toe in het kuiltje. Meng dit vanuit het midden tot een geheel.
-
Verdeel het mengsel over 12 muffinvormpjes en zet deze voor circa 20 minuten in de oven totdat ze gaar zijn.
-
Tip: dit is een basisrecept voor glutenvrije muffins. Houdt het naturel of voeg vooral toe wat jij lekker vindt. Denk aan:
– Appel en rozijnen
– Chocolade
– Blauwe bessen
Heeft het gesmaakt?
60 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 150
- vet 7 gr
- verzadigd vet 4 gr
- koolhydraten 18 gr
- w.v. suikers 5 gr
- vezels 2 gr
- eiwit 3 gr
- zout 0.15 gr
Ook lekker