Glutenvrije muffins basisrecept

Een simpel basisrecept voor glutenvrije muffins. Lekker om gewoon zo te eten, maar ook om je favoriete ingrediënten eraan toe te voegen.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden:

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de droge ingrediënten – havermeel, boekweitmeel, suiker, bakpoeder, kaneel en snuf zout – door elkaar. In een andere kom, prak de banaan, mix deze met boter, eieren, melk en vanille door elkaar tot een vloeibaar mengsel.

Maak in de kom met droge ingrediënten een kuiltje in het midden en voeg het natte mengsel toe in het kuiltje. Meng dit vanuit het midden tot een geheel.

Verdeel het mengsel over 12 muffinvormpjes en zet deze voor circa 20 minuten in de oven totdat ze gaar zijn.

Tip: dit is een basisrecept voor glutenvrije muffins. Houdt het naturel of voeg vooral toe wat jij lekker vindt. Denk aan:
– Appel en rozijnen
– Chocolade
– Blauwe bessen

31 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!