Glutenvrije en lactosevrije boterkoek
Een heerlijke glutenvrije en lactosevrije variant op de Hollandse boterkoek. Lekker bij de koffie of thee.
10 M + 30 M + 10 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
200 gr plantaardige boter
-
170 gr basterdsuiker
-
95 gr amandelmeel
-
95 gr glutenvrije bloem
-
1 ei
-
Snuf zout
-
1 citroen
-
1.5 eetlepel citroensap
-
1.5 eetlepel agave siroop
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 160° graden
-
Vervolgens klop je de boter los met de basterdsuiker.
-
Rasp de citroen en pers deze uit.
-
Klop het ei los in een apart bakje en voeg ¾ hiervan toe aan de boter samen met de citroenrasp, 1,5 eetlepel citroensap, agave siroop en snuf zout. Meng dit goed.
-
Voeg vervolgens het amandelmeel en de bloem toe en roer het er goed doorheen.
-
Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de rest in met plantaardige boter of bakspray.
-
Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Maak er eventueel vormen in met een vork.
-
Bestrijk het beslag met de rest van het eimengsel
-
Bak de boterkoek voor 30 minuten in de oven tot dat de bovenkant goudbruin is.
-
Laat de boterkoek helemaal afkoelen voor je hem aansnijdt.
Heeft het gesmaakt?
59 stemmen
Ook lekker
3x lekkere High tea recepten