Glutenvrije en lactosevrije boterkoek

Een heerlijke glutenvrije en lactosevrije variant op de Hollandse boterkoek. Lekker bij de koffie of thee.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160° graden

Vervolgens klop je de boter los met de basterdsuiker.

Rasp de citroen en pers deze uit.

Klop het ei los in een apart bakje en voeg ¾ hiervan toe aan de boter samen met de citroenrasp, 1,5 eetlepel citroensap, agave siroop en snuf zout. Meng dit goed.

Voeg vervolgens het amandelmeel en de bloem toe en roer het er goed doorheen.

Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de rest in met plantaardige boter of bakspray.

Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Maak er eventueel vormen in met een vork.

Bestrijk het beslag met de rest van het eimengsel

Bak de boterkoek voor 30 minuten in de oven tot dat de bovenkant goudbruin is.

Laat de boterkoek helemaal afkoelen voor je hem aansnijdt.

6 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!