Glutenvrije en lactosevrije boterkoek
Een heerlijke glutenvrije en lactosevrije variant op de Hollandse boterkoek. Lekker bij de koffie of thee.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160° graden
Vervolgens klop je de boter los met de basterdsuiker.
Rasp de citroen en pers deze uit.
Klop het ei los in een apart bakje en voeg ¾ hiervan toe aan de boter samen met de citroenrasp, 1,5 eetlepel citroensap, agave siroop en snuf zout. Meng dit goed.
Voeg vervolgens het amandelmeel en de bloem toe en roer het er goed doorheen.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de rest in met plantaardige boter of bakspray.
Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Maak er eventueel vormen in met een vork.
Bestrijk het beslag met de rest van het eimengsel
Bak de boterkoek voor 30 minuten in de oven tot dat de bovenkant goudbruin is.
Laat de boterkoek helemaal afkoelen voor je hem aansnijdt.