Ga naar de inhoud
Glutenvrije cake met appel

Glutenvrije cake met appel

Een heerlijke glutenvrije appelcake gevuld met stukjes appel, rozijnen, kaneel en speculaaskruiden.

30 M + 50 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor plakken

  • 110 gram havermeel
  • 90 gram amandelmeel
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • Snuf zout
  • 3 eieren
  • 100 ml sojamelk
  • 4 eetlepel agavesiroop
  • 90 gram boter
  • 2 appels
  • 40 gram rozijnen

Benodigdheden

  • Cakevorm 25 cm
  • Mixer of garde

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de rozijnen in een bakje en laat deze weken in wat water. Mix de droge ingrediënten – havermeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden en zout – in een grote kom. Mix in een andere kom de natte ingrediënten – eieren, sojamelk, agavesiroop en boter – tot een vloeibaar mengsel.


  2. Maak in de kom met droge ingrediënten een kuiltje in het midden en voeg dan het natte mengsel toe in het kuiltje. Meng dit vanuit het midden tot een geheel.


  3. Snijd van een halve appel dunne plakjes. Bewaar deze voor het laatste. Snijd de rest van de appel in kleine stukjes. Giet de rozijnen af en voeg deze samen met de appelstukjes toe aan het beslag. Spatel deze rustig door het beslag heen.


  4. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe het beslag in de bakvorm en maak hem af met de appelplakjes op de bovenkant. Zet de cake voor ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is vanbinnen.