Glutenvrije cake met appel

Een heerlijke glutenvrije appelcake gevuld met stukjes appel, rozijnen, kaneel en speculaaskruiden.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: plakken
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de rozijnen in een bakje en laat deze weken in wat water. Mix de droge ingrediënten – havermeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden en zout – in een grote kom. Mix in een andere kom de natte ingrediënten – eieren, sojamelk, agavesiroop en boter – tot een vloeibaar mengsel.

 Maak in de kom met droge ingrediënten een kuiltje in het midden en voeg dan het natte mengsel toe in het kuiltje. Meng dit vanuit het midden tot een geheel.

 Snijd van een halve appel dunne plakjes. Bewaar deze voor het laatste. Snijd de rest van de appel in kleine stukjes. Giet de rozijnen af en voeg deze samen met de appelstukjes toe aan het beslag. Spatel deze rustig door het beslag heen.

 Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe het beslag in de bakvorm en maak hem af met de appelplakjes op de bovenkant. Zet de cake voor ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is vanbinnen.

glutenvrije_cake
73 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.