Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Glutenvrije cake met appel

Een heerlijke glutenvrije appelcake gevuld met stukjes appel, rozijnen, kaneel en speculaaskruiden.

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de rozijnen in een bakje en laat deze weken in wat water. Mix de droge ingrediënten – havermeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden en zout – in een grote kom. Mix in een andere kom de natte ingrediënten – eieren, sojamelk, agavesiroop en boter – tot een vloeibaar mengsel.

 Maak in de kom met droge ingrediënten een kuiltje in het midden en voeg dan het natte mengsel toe in het kuiltje. Meng dit vanuit het midden tot een geheel.

 Snijd van een halve appel dunne plakjes. Bewaar deze voor het laatste. Snijd de rest van de appel in kleine stukjes. Giet de rozijnen af en voeg deze samen met de appelstukjes toe aan het beslag. Spatel deze rustig door het beslag heen.

 Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe het beslag in de bakvorm en maak hem af met de appelplakjes op de bovenkant. Zet de cake voor ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is vanbinnen.

glutenvrije_cake

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

Maak een account om al je favoriete recepten te bewaren +

Download gratis het nieuwe herfst E-book met 12 unieke recepten

(Je vindt het E-book na het aanmelden op je persoonlijke profiel pagina.)