Glutenvrije kerstkoekjes met chocolade
Knapperige glutenvrije kerstkoekjes met vanille en een chocolade topping.
ingrediënten
Bereiding
-
Meng het meel, basterdsuiker, vanille suiker en vanille aroma.
-
Voeg de boter in kleine blokjes toe en voeg vervolgens ook een eitje toe.
-
Kneed tot een deeg.
-
Doe wat glutenvrij meel op het aanrecht en de deegroller en rol de bol deeg uit. Steek hier vervolgens 15-20 koekjes uit met vormpjes die je in huis hebt, zoals bijvoorbeeld sterren.
-
Verdeel de koekjes over een ovenplaat bekleed met bakpapier en bak voor 15-20 minuten op 165 graden in de oven.
-
Als de koekjes afgekoeld zijn kun je de chocolade naar keuze au bain-marie smelten en met een lepeltje verdelen over de koekjes. Top ze eventueel af met nog wat kerst sprinkels.

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.