Glutenvrije kerstkoekjes met chocolade

Knapperige glutenvrije kerstkoekjes met vanille en een chocolade topping.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Meng het meel, basterdsuiker, vanille suiker en vanille aroma.

Voeg de boter in kleine blokjes toe en voeg vervolgens ook een eitje toe.

Kneed tot een deeg.

Doe wat glutenvrij meel op het aanrecht en de deegroller en rol de bol deeg uit. Steek hier vervolgens 15-20 koekjes uit met vormpjes die je in huis hebt, zoals bijvoorbeeld sterren.

Verdeel de koekjes over een ovenplaat bekleed met bakpapier en bak voor 15-20 minuten op 165 graden in de oven.

Als de koekjes afgekoeld zijn kun je de chocolade naar keuze au bain-marie smelten en met een lepeltje verdelen over de koekjes. Top ze eventueel af met nog wat kerst sprinkels.

3 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!