Ga naar de inhoud
Glutenvrije kerstkoekjes met chocolade

Glutenvrije kerstkoekjes met chocolade

Knapperige glutenvrije kerstkoekjes met vanille en een chocolade topping.

10 M + 20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediƫnten

Voor stuks

  • 50 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 60 gr amandelmeel
  • 40 gr basterdsuiker
  • 8 gr vanille suiker
  • 70 gr koude margarine
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1 ei
  • 50 gr chocolade

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng het meel, basterdsuiker, vanille suiker en vanille aroma.


  2. Voeg de boter in kleine blokjes toe en voeg vervolgens ook een eitje toe.


  3. Kneed tot een deeg.


  4. Doe wat glutenvrij meel op het aanrecht en de deegroller en rol de bol deeg uit. Steek hier vervolgens 15-20 koekjes uit met vormpjes die je in huis hebt, zoals bijvoorbeeld sterren.


  5. Verdeel de koekjes over een ovenplaat bekleed met bakpapier en bak voor 15-20 minuten op 165 graden in de oven.


  6. Als de koekjes afgekoeld zijn kun je de chocolade naar keuze au bain-marie smelten en met een lepeltje verdelen over de koekjes. Top ze eventueel af met nog wat kerst sprinkels.