Glutenvrije kerstkoekjes met chocolade
Knapperige glutenvrije kerstkoekjes met vanille en een chocolade topping.
10 M + 20 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
50 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel
-
60 gr amandelmeel
-
40 gr basterdsuiker
-
8 gr vanille suiker
-
70 gr koude margarine
-
1 theelepel vanille aroma
-
1 ei
-
50 gr chocolade
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Meng het meel, basterdsuiker, vanille suiker en vanille aroma.
-
Voeg de boter in kleine blokjes toe en voeg vervolgens ook een eitje toe.
-
Kneed tot een deeg.
-
Doe wat glutenvrij meel op het aanrecht en de deegroller en rol de bol deeg uit. Steek hier vervolgens 15-20 koekjes uit met vormpjes die je in huis hebt, zoals bijvoorbeeld sterren.
-
Verdeel de koekjes over een ovenplaat bekleed met bakpapier en bak voor 15-20 minuten op 165 graden in de oven.
-
Als de koekjes afgekoeld zijn kun je de chocolade naar keuze au bain-marie smelten en met een lepeltje verdelen over de koekjes. Top ze eventueel af met nog wat kerst sprinkels.
Heeft het gesmaakt?
21 stemmen
Ook lekker