Griekse aardappel stoof met sperziebonen

Heerlijk snel eenpansgerecht van aardappels en sperziebonen in tomatensaus met een snuf kaneel en oregano

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwijder eventueel de uiteinden van de sperziebonen indien dit nog niet gebeurt is en kook de sperziebonen ca. 12 minuten in een pan met water. Snijd de aardappels in gelijke grote stukken of gebruik grote krieltjes en kook deze ook ca. 12 minuten. Laat de sperziebonen en aardappels uitlekken.

Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een beetje olie in een grote (wok)pan. Voeg de aardappels toe en de kaneel, paprikapoeder en oregano. Bak een paar minuutjes en voeg dan de sperziebonen en tomatensaus toe. Voeg de suiker toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de Griekse aardappelschotel ca. 15 minuten zachtjes stoven en verdeel de walnoten, feta en peterselie erover voor het serveren.

Tip: dit recept is vegetarisch maar je kunt er ook stukjes (vega)kip aan toe voegen na het bakken van de ui en knoflook. Lekker met wat pitabrood. Je kunt ook de aardappels en sperziebonen niet voorkoken en laten garen in de saus, dit duurt iets langer. Houd dan een stooftijd van ca. 45 minuten aan.

Griekse aardappel stoof met sperziebonen

87 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.