Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Griekse aardappel stoof met sperziebonen

Heerlijk snel eenpansgerecht van aardappels en sperziebonen in tomatensaus met een snuf kaneel en oregano

Ingrediënten

Bereiding

 Verwijder eventueel de uiteinden van de sperziebonen indien dit nog niet gebeurt is en kook de sperziebonen ca. 12 minuten in een pan met water. Snijd de aardappels in gelijke grote stukken of gebruik grote krieltjes en kook deze ook ca. 12 minuten. Laat de sperziebonen en aardappels uitlekken.

 Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een beetje olie in een grote (wok)pan. Voeg de aardappels toe en de kaneel, paprikapoeder en oregano. Bak een paar minuutjes en voeg dan de sperziebonen en tomatensaus toe. Voeg de suiker toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de Griekse aardappelschotel ca. 15 minuten zachtjes stoven en verdeel de walnoten, feta en peterselie erover voor het serveren.

 Tip: dit recept is vegetarisch maar je kunt er ook stukjes (vega)kip aan toe voegen na het bakken van de ui en knoflook. Lekker met wat pitabrood. Je kunt ook de aardappels en sperziebonen niet voorkoken en laten garen in de saus, dit duurt iets langer. Houd dan een stooftijd van ca. 45 minuten aan.

Griekse aardappel stoof met sperziebonen

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.