Ei muffins

Lekkere gezonde lunch of tussendoortje van een hartige muffin van ei die bomvol met groenten zit. Dit recept is ook nog eens koolhydraatarm.

Lunch recept 20 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 6 stuks

Benodigheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Hak de wortel, sperziebonen en paprika in kleine stukjes.

  3. Klop de eieren los in een kom en voeg de melk toe. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.

  4. Klop op het laatst het meel erdoor en de geraspte kaas.

  5. Voeg de groente toe aan het eimengsel.

  6. Verdeel het mengsel over de muffinvorm.

  7. Zet de muffinvorm 30 minuten in de oven tot de groentemuffins gaar zijn.

  8. Tip: wil je harde groente helemaal zacht hebben (bv voor kleine kinderen) dan kun je deze ook een paar minuten voorkoken. Gebruik ook eens blokjes courgette, spinazie of broccoli in als groenten.

  9. Voor een glutenvrije variant vervang je het meel door glutenvrij meel of maïzena.

  10. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s.

Heeft het gesmaakt?
177 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!