Ga naar de inhoud
Hartige broodschotel

Hartige broodschotel

Dit recept met ham en spinazie bewijst dat je ook lekkere hartige broodschotels kunt maken. Deze schotel is ideaal om oud brood of andere restjes op te maken. Vanaf €2,49 per persoon maak je deze broodschotel.

25 M + 40 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr reepjes ham
  • 450 gr spinazie uit de diepvries
  • 5 sneetjes brood
  • 100 gr gedroogde tomaatjes
  • 4 eieren
  • 150 ml melk
  • handje geraspte kaas
  • 1 theelepel mosterd
  • snufje peper en zout
  • boter of olie ( om mee in te vetten )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.


  2. Voeg de reepjes ham toe en bak 3 minuutjes mee.


  3. Voeg dan ook de spinazie toe (kan bevroren of ontdooid).


  4. Als de spinazie helemaal ontdooid en geslonken is schep je de gedroogde tomaatjes er door.


  5. Laat het spinazie-mengsel uitlekken. In een vergiet of zeef en druk je het meeste van het vocht er uit.


  6. Snijd het brood in vieren (of kleiner).


  7. Klop de eieren los met de melk en mosterd en breng op smaak met een snufje peper en zout.


  8. Vet een ovenschaal in met boter of olie.


  9. Verdeel steeds wat brood met wat van het spinaziemengsel er tussen in de schaal. Herhaal dit tot alles op is.


  10. Giet het eiermengsel er over en bestrooi met wat geraspte kaas.


  11. Bak de schotel ongeveer 40 minuten op 180° graden.