Ga naar de inhoud
Havermout ontbijt met banaan

Havermout ontbijt met banaan

Alle lekkere smaken van een bananenbrood in een havermout ontbijtje! Dat is dubbel genieten.

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor persoon

  • 50 gr havermout
  • 200 ml melk ( plantaardige )
  • snuf kaneel
  • Snuf koek en speculaaskruiden
  • 0.5 theelepel vanille extract
  • 1 banaan
  • 2 dadels
  • 1 eetlepel walnoten
  • 1 stukje pure chocola
  • kokosrasp

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de melk in een pannetje. Voeg de havermout, kaneel, koek en speculaaskruiden en vanille extract toe.


  2. Prak de helft van een banaan en snijd de andere helft in plakjes. Voeg ook de geprakte banaan toe aan het havermout mengsel.


    Havermout ontbijt met banaan
  3. Laat het mengsel ca. 5 minuten zachtjes indikken.


  4. Snijd ondertussen de dadels in stukjes. Doe de havermout in een kommetje en leg hier de plakjes banaan op, de stukjes dadel, walnoten, pure chocola en maak af met wat kokosrasp.