Indische pasteitjes

Lekkere met gehakt en selderij gevulde Indische pasteitjes

 
Ingrediënten
200 gr gehakt
2 hard gekookte eieren
3 teentjes knoflook
Half bosje selderij
1 runderbouillonblokjes
1 eelt ketjap manis
1 ui
50 gr geraspte wortel
1 eelt olie
 
Deeg
1 ei
350 gr bloem
Scheut warm water
2 eelt olie
 
Bereiding
Snij de knoflook en ui fijn en fruit in een pan met een beetje olie. Voeg het gehakt en rul het bruin. Pel de eieren en snijd in stukjes, voeg samen met de wortel toe aan de pan. Breng op smaak met de ketjap en voeg het runderbouillonblokje toe. Snijd de selderij fijn en roer deze nog als laatste er door heen. Maak het deeg; kneed alle ingrediënten goed door elkaar met je handen. Zet het deeg een kwartiertje in de koelkast. Kneed het deeg nogmaals door totdat het niet meer aan je handen blijft plakken. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit. Steek met een glas rondjes uit het deeg. Leg een beetje van het gehaktmengsel op een helft van het pasteitje en vouw het dicht en druk goed aan met een vork. Herhaal dit totdat alles op is.
 
Bak de pasteitjes in olie op ongeveer 175 graden licht bruin. Ze zijn in ongeveer 3 minuten klaar. Laat ze uit lekken op een keukenpapiertje. Serveer eventueel met een lekker sausje.
 
257 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.