Ga naar de inhoud
Indische pasteitjes

Indische pasteitjes

Heerlijke met gehakt en selderij gevulde Indische pasteitjes. Lekker als bijgerecht, als snack tussendoor of bij de borrel.

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr gehakt
  • 2 hard gekookte eieren
  • 3 teentjes knoflook
  • 0,5 bosje selderij
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 ui
  • 50 gr geraspte wortel
  • 1 eetlepel olie

Deeg

  • 1 ei
  • 350 gr bloem
  • 1 scheut warm water
  • 2 eetlepels olie om in te bakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snij de knoflook en ui fijn en fruit in een pan met een beetje olie. Voeg het gehakt en rul het bruin. Pel de eieren en snijd in stukjes, voeg samen met de wortel toe aan de pan. Breng op smaak met de ketjap en voeg het runderbouillonblokje toe. Snijd de selderij fijn en roer deze nog als laatste er doorheen.


  2. Maak het deeg: kneed alle ingrediënten goed door elkaar met je handen. Zet het deeg een kwartiertje in de koelkast. Kneed het deeg nogmaals door totdat het niet meer aan je handen blijft plakken. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit. Steek met een glas rondjes uit het deeg.


  3. Leg een beetje van het gehaktmengsel op een helft van het pasteitje en vouw het dicht en druk goed aan met een vork. Herhaal dit totdat alles op is.


  4. Bak de pasteitjes in olie op ongeveer 175 graden licht bruin. Ze zijn in ongeveer 3 minuten klaar. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Serveer eventueel met een lekker sausje.