Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Indische pasteitjes

Lekkere met gehakt en selderij gevulde Indische pasteitjes

 
Ingrediënten
200 gr gehakt
2 hard gekookte eieren
3 teentjes knoflook
Half bosje selderij
1 runderbouillonblokjes
1 eelt ketjap manis
1 ui
50 gr geraspte wortel
1 eelt olie
 
Deeg
1 ei
350 gr bloem
Scheut warm water
2 eelt olie
 
Bereiding
Snij de knoflook en ui fijn en fruit in een pan met een beetje olie. Voeg het gehakt en rul het bruin. Pel de eieren en snijd in stukjes, voeg samen met de wortel toe aan de pan. Breng op smaak met de ketjap en voeg het runderbouillonblokje toe. Snijd de selderij fijn en roer deze nog als laatste er door heen. Maak het deeg; kneed alle ingrediënten goed door elkaar met je handen. Zet het deeg een kwartiertje in de koelkast. Kneed het deeg nogmaals door totdat het niet meer aan je handen blijft plakken. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit. Steek met een glas rondjes uit het deeg. Leg een beetje van het gehaktmengsel op een helft van het pasteitje en vouw het dicht en druk goed aan met een vork. Herhaal dit totdat alles op is.
 
Bak de pasteitjes in olie op ongeveer 175 graden licht bruin. Ze zijn in ongeveer 3 minuten klaar. Laat ze uit lekken op een keukenpapiertje. Serveer eventueel met een lekker sausje.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×