Klepon

Heerlijk zoet en makkelijk te bereiden Indisch hapje met palmsuiker en kokos.

Ingrediënten
100 ml water
Paar druppels groene pandan pasta
1 schijf goela Djawa (palmsuiker) a 50 gram
Paar eetl geraspte kokos
100 gr ketan meel (kleefrijstmeel)
Snufje zout
 
(bovenstaande ingredienten zijn bij bijna alle toko’s verkrijgbaar)
 
Bereiding
Doe de kokos in een zeef en giet er warm water over en knijp de kokos goed uit en bewaar op een bord. Voeg een paar druppels pandan kleurvloeisof toe aan 100 ml water en roer door. Giet het groene water bij het meel en kneed tot een soepel deeg. Doe de goela djawa in een vijzel en stamp in kleine brokken. Je kunt ook de schijf in een zak doen en kapotslaan. Draai kleine balletjes ongeveer zo groot als een kleine walnoot. Maak de balletjes open en stop er een brokje goela djawa in en maak daarna weer goed dicht en en draai weer tot een mooi balletje. Breng een pan met ruime hoeveelheid water met een snufje zout aan de kook. Voeg de balletjes in porties toe en kook ze in het water. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven. Haal ze met een schuimspaan uit het water en rol ze door de kokos. Ze zijn erg plakkerig dus zorg er voor dat ze niet aan elkaar gaan plakken als je ze uit het water haalt. Ga net zo lang door totdat alle bolletjes klaar zijn. Ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn en de suiker van binnen vloeibaar is. Wil je ze een andere keer opwarmen dan kan dit een paar seconden in de magnetron of in een stoompan.
 
 
139 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.