Ga naar de inhoud
Oosterse kipkluifjes uit de oven

Oosterse kipkluifjes uit de oven

Een lekker hapje van sticky kipkluifjes, met ketjap en knoflook gemarineerd. Leuk voor bij de rijsttafel of als borrelhapje in het weekend of op een feestje. Dat valt zeker in de smaak!

10 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 500 gram kipkluifjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel ketjap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 0.5 eetlepel gemalen gember
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 snuf chili
  • geroosterde sesamzaadjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten behalve de kip en de sesamzaadjes in een kom en roer goed door elkaar met een garde. Voeg de kip toe en schep er goed doorheen.


    Oosterse_kipkluifjes Oosterse_kipkluifjes Oosterse_kipkluifjes
  2. Doe de kippenpootjes met marinade in een ingevette ovenschaal en zorg ervoor dat het mengsel goed verdeeld wordt over de kip. Zet de schaal ongeveer 30 min in de oven.


  3. Schep halverwege de kip een keer om en de marinade er over. Serveer de gemarineerde kip kluifjes in een schaaltje en strooi er geroosterde sesamzaadjes over.