Ga naar de inhoud
Italiaanse aardappelschotel

Italiaanse aardappelschotel

Met deze heerlijke ovenschotel combineer je aardappelen, groente, vlees en Italie in één ovenschaal

45 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 600 gr aardappel ( schijfjes )
  • 400 gr rundergehakt
  • 400 gr tomatenblokjes uit pak of blik
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 courgette
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout
  • 1 theelepel oregano
  • 50 gr geraspte kaas

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Je kunt kant en klare aardappelschijfjes gebruiken of net als ik vastkokende aardappels in schil 10 min voorkoken en daarna in dunne plakjes snijden.


    italiaanse aardappelschotel 01 italiaanse aardappelschotel 01 itailiaanse aardappelschotel 03
  2. Verwarm de oven op 180 graden. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de rode ui 2 minuutjes. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Voeg dan de knoflook toe en laat nog een paar minuutjes op middelhoog vuur bakken.


  3. Verwijder de steel en de zaadjes van de paprika en snijd in blokjes. Snijd de helft van de courgette in blokjes en de andere helft in plakken. Voeg de stukjes paprika en de blokjes courgette toe aan het gehakt en bak nog 2 minuutjes mee. Breng het geheel op smaak met oregano en een flinke snuf peper en zout. Giet de tomatenblokjes er bij en laat het geheel 10 minuten pruttelen zodat de saus wat kan indikken.


    it aardappelschotel 01 italiaanse aardappelschotel 06 italiaanse aardappelschotel 01
  4. Vet ondertussen een ovenschaal met een beetje olie en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem, bestrooi met een beetje peper en zout. Schep het gehaktmengsel op de aardappelschijfjes. Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel over het gehakt. Dek de ovenschotel af met een laag aardappelschijfjes met plakken courgette die je er dakpansgewijs tussen stopt. Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas en zet 30 minuten in de oven.