Italiaanse aardappelschotel

Met deze heerlijke ovenschotel combineer je aardappelen, groente, vlees en Italie in één ovenschaal

Ingrediënten
600 gr aardappel(schijfjes)
400 gr rundergehakt
400 gr tomatenblokjes uit pak of blik
1 rode ui
1 paprika
scheutje olijfolie
2 knoflookteentjes
1 courgette
1 bol mozzarella
peper en zout
1 theel oregano
50 gr geraspte kaas
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Je kunt kant en klare aardappelschijfjes gebruiken of net als ik vastkokende aardappels in schil 10 min voorkoken en daarna in dunne plakjes snijden.
 
Verwarm de oven op 180 graden. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de rode ui 2 minuutjes. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Voeg dan de knoflook toe en laat nog een paar minuutjes op middelhoog vuur bakken.
 
it aardappelschotel 01
it aardappelschotel 01
it aardappelschotel 01
it aardappelschotel 01
Verwijder de steel en de zaadjes van de paprika en snijd in blokjes. Snijd de helft van de courgette in blokjes en de andere helft in plakken. Voeg de stukjes paprika en de blokjes courgette toe aan het gehakt en bak nog 2 minuutjes mee. Breng het geheel op smaak met oregano en een flinke snuf peper en zout. Giet de tomatenblokjes er bij en laat het geheel 10 minuten pruttelen zodat de saus wat kan indikken.
 
it aardappelschotel 01
it aardappelschotel 01
it aardappelschotel 01
it aardappelschotel 01
Vet ondertussen een ovenschaal met een beetje olie en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem, bestrooi met een beetje peper en zout. Schep het gehaktmengsel op de aardappelschijfjes. Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel over het gehakt. Dek de ovenschotel af met een laag aardappelschijfjes met plakken courgette die je er dakpansgewijs tussen stopt. Betsrooi de ovenschotel met de geraspte kaas en zet 30 minuten in de oven.
 
 

386 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.