Italiaanse aardappelschotel
Met deze heerlijke ovenschotel combineer je aardappelen, groente, vlees en Italie in één ovenschaal
Ingrediënten
600 gr aardappel(schijfjes)
400 gr rundergehakt
400 gr tomatenblokjes uit pak of blik
1 rode ui
1 paprika
scheutje olijfolie
2 knoflookteentjes
1 courgette
1 bol mozzarella
peper en zout
1 theel oregano
50 gr geraspte kaas
Materialen
Ovenschaal
Bereiding
Je kunt kant en klare aardappelschijfjes gebruiken of net als ik vastkokende aardappels in schil 10 min voorkoken en daarna in dunne plakjes snijden.
Verwarm de oven op 180 graden. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de rode ui 2 minuutjes. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Voeg dan de knoflook toe en laat nog een paar minuutjes op middelhoog vuur bakken.








Vet ondertussen een ovenschaal met een beetje olie en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem, bestrooi met een beetje peper en zout. Schep het gehaktmengsel op de aardappelschijfjes. Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel over het gehakt. Dek de ovenschotel af met een laag aardappelschijfjes met plakken courgette die je er dakpansgewijs tussen stopt. Betsrooi de ovenschotel met de geraspte kaas en zet 30 minuten in de oven.