Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Italiaanse aardappelschotel

Met deze heerlijke ovenschotel combineer je aardappelen, groente, vlees en Italie in één ovenschaal

Ingrediënten
600 gr aardappel(schijfjes)
400 gr rundergehakt
400 gr tomatenblokjes uit pak of blik
1 rode ui
1 paprika
scheutje olijfolie
2 knoflookteentjes
1 courgette
1 bol mozzarella
peper en zout
1 theel oregano
50 gr geraspte kaas
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Je kunt kant en klare aardappelschijfjes gebruiken of net als ik vastkokende aardappels in schil 10 min voorkoken en daarna in dunne plakjes snijden.
 
Verwarm de oven op 180 graden. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de rode ui 2 minuutjes. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Voeg dan de knoflook toe en laat nog een paar minuutjes op middelhoog vuur bakken.
 
it aardappelschotel 01
it aardappelschotel 01
it aardappelschotel 01
it aardappelschotel 01
Verwijder de steel en de zaadjes van de paprika en snijd in blokjes. Snijd de helft van de courgette in blokjes en de andere helft in plakken. Voeg de stukjes paprika en de blokjes courgette toe aan het gehakt en bak nog 2 minuutjes mee. Breng het geheel op smaak met oregano en een flinke snuf peper en zout. Giet de tomatenblokjes er bij en laat het geheel 10 minuten pruttelen zodat de saus wat kan indikken.
 
it aardappelschotel 01
it aardappelschotel 01
it aardappelschotel 01
it aardappelschotel 01
Vet ondertussen een ovenschaal met een beetje olie en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem, bestrooi met een beetje peper en zout. Schep het gehaktmengsel op de aardappelschijfjes. Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel over het gehakt. Dek de ovenschotel af met een laag aardappelschijfjes met plakken courgette die je er dakpansgewijs tussen stopt. Betsrooi de ovenschotel met de geraspte kaas en zet 30 minuten in de oven.
 
 

Beoordeling (65 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel