Italiaanse wraptaart met mozzarella

Makkelijke maaltijd van opgestapelde tortilla wraps met daartussen o.a. een Italiaanse gehaktsaus, groenten en mozzarella, lekker en tevens leuk om te serveren!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de courgette en paprika in blokjes en hak de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje boter of olie in een pan en bak hier deze groenten met ui en knoflook een paar minuten aan tot deze iets geslonken zijn en het vocht verdwenen is.

 Haal dan de groenten uit de pan en bak het gehakt rul in de pan. Voeg dan de gebakken groenten toe aan het gehakt en breng het mengsel op smaak met de Italiaanse kruiden, snuf peper en zout. Roer dan de tomatenpuree er door en vervolgens ook de tomatensaus. Laat het mengsel even pruttelen en iets indikken.

 Vet een ronde schaal (bijvoorbeeld een quichevorm of springvorm) in met een beetje boter of olie. Leg een wrap op de bodem en schep hier wat van de tomatensaus met gehakt en groenten op (houd rekening dat je 8 laagjes moet maken hiervan). Verdeel wat stukjes mozzarella hierover samen met wat pijnboompitten en een paar blaadjes basilicum.

 Leg hier vervolgens een nieuwe wrap op en herhaal dit tot de wraps en saus op is. Bestrooi de bovenzijde van de italiaanse wraptaart met wat geraspte kaas en zet hem ongeveer 20 minuten in de oven. Garneer de wraptaart voor het serveren met wat verse basilicum.

 Tip: ook lekker met een frisse salade. Gebruik ook eens vega gehakt voor een vegetarische variant of vervang het gehakt door een extra paprika.

 

251 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.