Italiaanse wraptaart met mozzarella

Makkelijke maaltijd van opgestapelde tortilla wraps met daartussen o.a. een Italiaanse gehaktsaus, groenten en mozzarella, lekker en tevens leuk om te serveren!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de courgette en paprika in blokjes en hak de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje boter of olie in een pan en bak hier deze groenten met ui en knoflook een paar minuten aan tot deze iets geslonken zijn en het vocht verdwenen is.

 Haal dan de groenten uit de pan en bak het gehakt rul in de pan. Voeg dan de gebakken groenten toe aan het gehakt en breng het mengsel op smaak met de Italiaanse kruiden, snuf peper en zout. Roer dan de tomatenpuree er door en vervolgens ook de tomatensaus. Laat het mengsel even pruttelen en iets indikken.

 Vet een ronde schaal (bijvoorbeeld een quichevorm of springvorm) in met een beetje boter of olie. Leg een wrap op de bodem en schep hier wat van de tomatensaus met gehakt en groenten op (houd rekening dat je 8 laagjes moet maken hiervan). Verdeel wat stukjes mozzarella hierover samen met wat pijnboompitten en een paar blaadjes basilicum.

 Leg hier vervolgens een nieuwe wrap op en herhaal dit tot de wraps en saus op is. Bestrooi de bovenzijde van de italiaanse wraptaart met wat geraspte kaas en zet hem ongeveer 20 minuten in de oven. Garneer de wraptaart voor het serveren met wat verse basilicum.

 Tip: ook lekker met een frisse salade. Gebruik ook eens vega gehakt voor een vegetarische variant of vervang het gehakt door een extra paprika.

 

italiaanse-wraptaart
233 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.