Vegan stoofvlees van jackfruit

Dit verrassende plantaardige stoofpotje gemaakt met jackfruit is hét recept deze herfst en winter. De geur alleen al nodigt uit om het vaker te maken.

Hoofdgerecht 15 min bereidingstijd + 20 min kooktijd

ingrediënten

voor 4 personen

Stoofvlees

Aardappelpuree

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.

  2. Zet een ruime pan met water op het vuur en kook de aardappelen met wat zout in 18-20 minuten gaar.

  3. Haal de stukken jackfruit uit het blik en spoel het goed af. Zo verminder je de zure smaak.

  4. Trek de stukken jackfruit uit elkaar en doe het in een kom.

  5. Snijd de ui en knoflook fijn, de winterpenen in dunne plakjes en de bleekselderij in stukjes.

  6. Verhit wat olie in een diepe pan op het vuur en fruit de ui en knoflook even aan.

  7. Voeg daarna de uit elkaar getrokken jackfruit, winterpeen en bleekselderij toe en bak het een paar minuten mee. Breng op smaak met peper, zout en gedroogde tijm.

  8. Doe de tomatenpuree erbij en mix het met de groenten.

  9. Giet daarna de groentebouillon in de pan en breng zachtjes aan de kook.

  10. Kruimel de ontbijtkoek in de pan en schep het er doorheen.

  11. Leg daarna de laurierblaadjes in de pan en laat het met de deksel erop zachtjes stoven. Schep het regelmatig om en voeg wat extra groentebouillon of water toe om aanbranden te voorkomen.

  12. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan.

  13. Voeg de plantaardige melk toe en stamp het tot een dikke en romige puree. Voeg eventueel een snufje peper en zout toe.

  14. Als de groenten en het jackfruit zacht is, is het stoofpotje klaar. Haal de pan van het vuur.

  15. Verdeel het stoofpotje over de borden en serveer met de aardappelpuree. Maak het af met wat verse peterselie.

Heeft het gesmaakt?
2 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.

Uit onze shop