Kaasvlinders

Een knapperige en hartige snack van bladerdeeg met oude kaas en oregano. Een ideaal borrelhapje voor op een feestje.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Verwarm de oven op 200° graden.

Rol het bladerdeeg uit of druk de plakjes deeg goed aan elkaar.

Bestrooi het bladerdeeg met kaas, peper en oregano en druk iets aan.

Rol het deeg via de lange zijde stevig op tot het midden. Rol ook de andere zijde tot het midden.

Snijd de rol daarna met een scherp mes in dunne plakjes en leg deze op de bakplaat met bakpapier.

Klop ongeveer de helft van het ei los en bestrijk de bladerdeegrolletjes hiermee.

Bak de kaasvlinders in ongeveer 15 minuten goudbruin en laat ze daarna afkoelen.

Tips: Zorg dat het bladerdeeg goed koel is, dat snijdt makkelijker. Of leg de gevulde rol voor het snijden ongeveer 20 minuten in de vriezer of 1 uur in de koelkast.

Bewaar de bladerdeeghapjes in een afgesloten trommel. De volgende dag zijn ze iets minder knapperig, maar je kunt ze weer kort in de oven verwarmen om ze weer iets knapperiger te maken.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!