Kaasvlinders
Een knapperige en hartige snack van bladerdeeg met oude kaas en oregano. Een ideaal borrelhapje voor op een feestje.
15 M + 15 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
1 rol vers bladerdeeg ( of 8 plakjes bladerdeeg uit de vriezer )
-
100 gr geraspte oude kaas
-
Snuf peper
-
Snuf oregano
-
0.5 ei
-
Bakplaat met bakpapier
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200° graden.
-
Rol het bladerdeeg uit of druk de plakjes deeg goed aan elkaar.
-
Bestrooi het bladerdeeg met kaas, peper en oregano en druk iets aan.
-
Rol het deeg via de lange zijde stevig op tot het midden. Rol ook de andere zijde tot het midden.
-
Snijd de rol daarna met een scherp mes in dunne plakjes en leg deze op de bakplaat met bakpapier.
-
Klop ongeveer de helft van het ei los en bestrijk de bladerdeegrolletjes hiermee.
-
Bak de kaasvlinders in ongeveer 15 minuten goudbruin en laat ze daarna afkoelen.
-
Tips: Zorg dat het bladerdeeg goed koel is, dat snijdt makkelijker. Of leg de gevulde rol voor het snijden ongeveer 20 minuten in de vriezer of 1 uur in de koelkast.
-
Bewaar de bladerdeeghapjes in een afgesloten trommel. De volgende dag zijn ze iets minder knapperig, maar je kunt ze weer kort in de oven verwarmen om ze weer iets knapperiger te maken.
Heeft het gesmaakt?
73 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Oud en nieuw recepten 2024