Ga naar de inhoud
Appelbeignets

Appelbeignets

Ouderwets lekker recept voor Oud en nieuw: gefrituurde appelbeignets met kaneel!

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 125 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 ml melk
  • 1 ei
  • 1 Snuf zout
  • 3 appels ( goudrenetten )
  • 1 theelepel kaneel
  • Zonnebloemolie om in te frituren

Suikerlaagje

  • 100 gr suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker

Benodigheden

  • appelboor
  • Garde
  • Pan om te frituren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een pan of frituurpan tot ca. 180 graden. Maak alvast een bordje of kommetje voor het suikerlaagje en meng hiervoor de suiker, kaneel en vanillesuiker.


  2. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom. Voeg de melk beetje bij beetje toe en roer erdoor met een garde. Roer ook het ei erdoor en de snuf zout.


    Appelbeignets Appelbeignets Appelbeignets
  3. Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel en schil de appels. Snijd ze in ringen van ca. 0,5 cm dik. Bestrooi met een snuf kaneel. Haal de appelringen door het beslag en laat iets uitlekken aan een vork. Doe ze in de hete olie en bak ze ca. 3 a 4 minuten, draai ze halverwege om.


  4. Haal ze uit de olie en haal ze direct door het suikermengsel voor een suikerlaagje. Laat iets afkoelen. Bestrooi voor het serveren de appelbeignets eventueel met wat poedersuiker.


    Appelbeignets Appelbeignets Appelbeignets
  5. Tip: bewaar de appelbeignets max. 3 dagen afgesloten. Warm ze eventueel voor het serveren kort op in de oven.