Appelbeignets

Ouderwets lekker recept voor Oud en nieuw: gefrituurde appelbeignets met kaneel!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Suikerlaagje
Benodigheden

Bereiding

Verwarm de olie in een pan of frituurpan tot ca. 180 graden. Maak alvast een bordje of kommetje voor het suikerlaagje en meng hiervoor de suiker, kaneel en vanillesuiker.

Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom. Voeg de melk beetje bij beetje toe en roer erdoor met een garde. Roer ook het ei erdoor en de snuf zout.

Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel en schil de appels. Snijd ze in ringen van ca. 0,5 cm dik. Bestrooi met een snuf kaneel. Haal de appelringen door het beslag en laat iets uitlekken aan een vork. Doe ze in de hete olie en bak ze ca. 3 a 4 minuten, draai ze halverwege om.

Haal ze uit de olie en haal ze direct door het suikermengsel voor een suikerlaagje. Laat iets afkoelen. Bestrooi voor het serveren de appelbeignets eventueel met wat poedersuiker.

Tip: bewaar de appelbeignets max. 3 dagen afgesloten. Warm ze eventueel voor het serveren kort op in de oven.

23 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.