Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Appelbeignets

Ouderwets lekker recept voor Oud en nieuw: gefrituurde appelbeignets met kaneel!

Ingrediënten
Suikerlaagje
Benodigheden

Bereiding

 Verwarm de olie in een pan of frituurpan tot ca. 180 graden. Maak alvast een bordje of kommetje voor het suikerlaagje en meng hiervoor de suiker, kaneel en vanillesuiker.

 Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom. Voeg de melk beetje bij beetje toe en roer erdoor met een garde. Roer ook het ei erdoor en de snuf zout.

 Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel en schil de appels. Snijd ze in ringen van ca. 0,5 cm dik. Bestrooi met een snuf kaneel. Haal de appelringen door het beslag en laat iets uitlekken aan een vork. Doe ze in de hete olie en bak ze ca. 3 a 4 minuten, draai ze halverwege om.

 Haal ze uit de olie en haal ze direct door het suikermengsel voor een suikerlaagje. Laat iets afkoelen. Bestrooi voor het serveren de appelbeignets eventueel met wat poedersuiker.

 Tip: bewaar de appelbeignets max. 3 dagen afgesloten. Warm ze eventueel voor het serveren kort op in de oven.

Appelbeignets

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99