
Appelbeignets
Gefrituurde appelbeignets met kaneel, een ouderwets lekker recept voor oud en nieuw! Binnen 35 minuten heb je een feestelijk bord met zo'n 15 zelfgemaakte appelbeignets. Een leuke traktatie voor je bezoek of lekker voor jezelf en je eigen familie.
35 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
125 gr zelfrijzend bakmeel
-
125 ml melk
-
1 ei
-
1 Snuf zout
-
3 appels ( goudrenetten )
-
1 theelepel kaneel
-
Zonnebloemolie om in te frituren
Suikerlaagje
-
100 gr suiker
-
1 eetlepel kaneel
-
1 zakje vanillesuiker
Benodigheden
-
appelboor
-
Garde
-
Pan om te frituren
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de olie in een pan of frituurpan tot ca. 180 graden. Maak alvast een bordje of kommetje voor het suikerlaagje en meng hiervoor de suiker, kaneel en vanillesuiker.
-
Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom. Voeg de melk beetje bij beetje toe en roer erdoor met een garde. Roer ook het ei erdoor en de snuf zout.
-
Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel en schil de appels. Snijd ze in ringen van ca. 0,5 cm dik. Bestrooi met een snuf kaneel. Haal de appelringen door het beslag en laat iets uitlekken aan een vork. Doe ze in de hete olie en bak ze ca. 3 a 4 minuten, draai ze halverwege om.
-
Haal ze uit de olie en haal ze direct door het suikermengsel voor een suikerlaagje. Laat iets afkoelen. Bestrooi voor het serveren de appelbeignets eventueel met wat poedersuiker.
-
Tip: bewaar de appelbeignets max. 3 dagen afgesloten. Warm ze eventueel voor het serveren kort op in de oven.
Heeft het gesmaakt?
49 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 150
- vet 7 gr
- verzadigd vet 1 gr
- koolhydraten 20 gr
- w.v. suikers 10 gr
- vezels 1.5 gr
- eiwit 2 gr
- zout 0.1 gr
Ook lekker