Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Appelbeignets

Ouderwets lekker recept voor Oud en nieuw: gefrituurde appelbeignets met kaneel!

Ingrediënten
Suikerlaagje
Benodigheden

Bereiding

 Verwarm de olie in een pan of frituurpan tot ca. 180 graden. Maak alvast een bordje of kommetje voor het suikerlaagje en meng hiervoor de suiker, kaneel en vanillesuiker.

 Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom. Voeg de melk beetje bij beetje toe en roer erdoor met een garde. Roer ook het ei erdoor en de snuf zout.

 Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel en schil de appels. Snijd ze in ringen van ca. 0,5 cm dik. Bestrooi met een snuf kaneel. Haal de appelringen door het beslag en laat iets uitlekken aan een vork. Doe ze in de hete olie en bak ze ca. 3 a 4 minuten, draai ze halverwege om.

 Haal ze uit de olie en haal ze direct door het suikermengsel voor een suikerlaagje. Laat iets afkoelen. Bestrooi voor het serveren de appelbeignets eventueel met wat poedersuiker.

 Tip: bewaar de appelbeignets max. 3 dagen afgesloten. Warm ze eventueel voor het serveren kort op in de oven.

Appelbeignets

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×