Ga naar de inhoud
Kerstkrans van cocktail worstjes

Kerstkrans van cocktail worstjes

Hoe leuk staat dit op de kerst tafel? Deze krans van bladerdeeghapjes gevuld met kleine knakworstje is perfect als lunch of hapje tijdens de feestdagen.

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor krans

  • 400 gr cocktailworstjes ( 1 blikje )
  • 3,5 plak bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden ( gedroogd )
  • mosterd ( voor erbij )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Giet de cocktailworstjes af. Neem een plakje bladerdeeg, laat een paar minuten ontdooien en snijd de plak in 4 vierkantjes. Elk vierkantje snijd je weer van linksboven naar rechtsonder schuin. Zo krijg je 8 driehoekjes. Leg het cocktailworstje in de kortste punt van het plakje bladerdeeg en vouw de andere punten naar binnen en over elkaar.


    kerstkrans knakworstjes www.leukerecepten.nl kerstkrans knakworstjes www.leukerecepten.nl kerstkrans knakworstjes www.leukerecepten.nl kerstkrans knakworstjes www.leukerecepten.nl
  2. Herhaal dit met alle worstjes en plakjes bladerdeeg. Leg de worstjes telkens naast elkaar, in een ronde krans. Laat de worstjes om en om een beetje verspringen, dat ziet extra leuk uit. Klop het ei los en wrijf het bladerdeeg hiermee in. Verdeel de Italiaanse kruiden er over heen. Bak de krans nu in ongeveer 25 minuten af of tot de krans goudbruin en gaar is.


  3. Dit recept is gemaakt door Jaimy