Kerstkrans van cocktail worstjes

Hoe leuk staat dit op de kerst tafel? Deze krans van bladerdeeghapjes gevuld met kleine knakworstje is perfect als lunch of hapje tijdens de feestdagen.

Lunch recept 40 min

ingrediënten

voor 1 krans

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Giet de cocktailworstjes af. Neem een plakje bladerdeeg, laat een paar minuten ontdooien en snijd de plak in 4 vierkantjes. Elk vierkantje snijd je weer van linksboven naar rechtsonder schuin. Zo krijg je 8 driehoekjes. Leg het cocktailworstje in de kortste punt van het plakje bladerdeeg en vouw de andere punten naar binnen en over elkaar.

  2. Herhaal dit met alle worstjes en plakjes bladerdeeg. Leg de worstjes telkens naast elkaar, in een ronde krans. Laat de worstjes om en om een beetje verspringen, dat ziet extra leuk uit. Klop het ei los en wrijf het bladerdeeg hiermee in. Verdeel de Italiaanse kruiden er over heen. Bak de krans nu in ongeveer 25 minuten af of tot de krans goudbruin en gaar is.

  3. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
217 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.