Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kerstkrans van cocktail worstjes

Hoe leuk staat dit op de kerst tafel? Deze krans van bladerdeeghapjes, gevuld met cocktailworstjes is perfect als lunch of hapje tijdens de feestdagen.

Ingrediënten
  • 400 gr cocktailworstjes (1 blikje)
  • 3,5 plak bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 theelepel italiaanse kruiden (gedroogd)
  • mosterd (voor erbij)

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Giet de cocktailworstjes af. Neem een plakje bladerdeeg, laat een paar minuten ontdooien en snijd de plak in 4 vierkantjes. Elk vierkantje snijd je weer van linksboven naar rechtsonder schuin. Zo krijg je 8 driehoekjes. Leg het cocktailworstje in de kortste punt van het plakje bladerdeeg en vouw de andere punten naar binnen en over elkaar.

kerstkrans-van-cocktailkrans-3.jpg
kerstkrans-van-cocktailkrans-2.jpg
kerstkrans-van-cocktailkrans.jpg
kerstkrans-van-cocktailkrans-4.jpg

Herhaal dit met alle worstjes en plakjes bladerdeeg. Leg de worstjes telkens naast elkaar, in een ronde krans. Laat de worstjes om en om een beetje verspringen, dat ziet extra leuk uit. Klop het ei los en wrijf het bladerdeeg hiermee in. Verdeel de Italiaanse kruiden er over heen. Bak de krans nu in ongeveer 25 minuten af of tot de krans goudbruin en gaar is.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (32 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x feestelijke carpaccio
  • Voorgerecht
Rosbief carpaccio met citroenmayonaise
  • Voorgerecht
Zalmcarpaccio met roomkaas
  • Voorgerecht
Carpaccio bonbons met truffelmayonaise

kerstrecepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Aardappel kroketjes met amandelkorst
Mini brioche broodpudding
Hartige strudel met kalkoen
Peer met geitenkaas uit de oven
Mini tarte tatin met appel