Blini met geitenkaas
Feestelijke vegetarische hapjes van blini's met een topping van geitenkaas en gekarameliseerde rode ui, een perfecte combi!
40 M + 30 M wachten
Ingrediënten
Voor stuks
-
200 gr bloem ( of boekweitmeel of een mix hiervan )
-
Half zakje gedroogde gist ( 3,5 gram )
-
2 eieren
-
200 ml melk
-
Snuf zout
Topping:
-
125 gr zachte geitenkaas
-
2 eetlepels walnoten
-
1 grote rode ui
-
1 eetlepel suiker
-
3 eetlepels balsamico azijn
-
boter om te bakken
-
peterselie om te garneren
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de melk lauwwarm. Meng de gist er door. Doe het meel en een snufje zout in een grote kom en schenk de melk met gist hier bij. Roer met de garde tot een egaal beslag.
-
Splits de eieren. Klop de eierdooiers door het beslag en dek de kom af met een stuk vershoudfolie of een schone theedoek. Laat op een tochtvrije en relatief warme plek 30 min rijzen.
-
Snijd de ui grof en smelt de boter in een pannetje. Bak de ui 2 minuutjes en doe dan de suiker en balsamico azijn erbij en laat de ui licht karameliseren en de azijn iets inkoken.
-
Klop de eiwitten met een mixer tot een stevig schuim. Spatel het schuim door het gerezen beslag. Verwarm een beetje boter in een of meerdere pannen en schep een beetje van het beslag in de pan (ongeveer 2 eetlepels).
-
Bak de blini’s op middelhoog vuur aan beide kanten 2 minuten. Leg ze op een bord en laat iets afkoelen. Besmeer ze met een laagje geitenkaas en schep met een klein lepeltje een beetje van de rode ui er op, Kruimel de walnoten erover en garneer met peterselie.
-
Tip: De blini’s kun je zowel warm als koud eten. De blini’s kun je een dag van te voren bakken en later beleggen met de topping. Je kunt ze, nadat ze belegd zijn, het beste direct serveren.
-
In het originele recept voor blini’s gebruik je boekweitmeel maar je kunt het eventueel ook vervangen door gewone bloem.
Heeft het gesmaakt?
48 stemmen
Ook lekker