Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Blini’s met geitenkaas en rode ui

Deze Russische hapjes met geitenkaas en rode ui zijn lekker tijdens een borrel of een high tea

Ingrediënten 
200 gr boekweitmeel
250 ml melk
1 zakje instant gist a 7 gram
2 eieren
Snufje zout
Boter om in te bakken
 
2 rode uien
scheutje balsamicoazijn
1 eetl suiker
klontje boter
16 walnoten
125 gr geitenkaas
 
Materialen
Garde
Vershoudfolie of theedoek
 
Bereiding
Verwarm de melk in een pannetje totdat hij lauw is. Klop met een garde de gist er door. Doe het meel en een snufje zout in een grote kom en schenk de melk hier bij. Roer met de garde tot een egaal beslag. Splits de eieren. Klop de eierdooiers door het beslag en dek de kom af met een stuk vershoudfolie of een schone theedoek.
 
blini 01
blini 01
blini 01
Laat op een tochtvrije en relatief warme plek 30 min rijzen. Snijd de rode ui in dunne ringen en daarna in grove stukken. Verhit een beetje boter in een pan en voeg de ui, een scheutje balsamicoazijn, 1 eetl suiker toe en laat 20 minuten op zacht vuur bakken. Klop de eiwitten met een mixer tot een stevig schuim. Spatel het schuim door het gerezen beslag. Verwarm een beetje boter in een of meerdere pannen en schep een beetje van het beslag in de pan (ongeveer 2 eetlepels).
 
blini rode ui 06
blini 01
blini 05
Bak de blini’s op middelhoog vuur aan beide kanten 2 minuten. Leg ze op een bord en laat iets afkoelen. Besmeer de blini’s met geitenkaas en schep wat van de rode ui er op en garneer met een walnoot.
 
Tip: De blini's kun je zowel warm als koud eten. De blini's kun je een dag van te voren bakken en later beleggen met de topping. Je kunt ze, nadat ze belegd zijn, wel het beste direct serveren.
 
In het originele recept voor blini's gebruik je boekweitmeel maar je kunt het eventueel ook vervangen door gewone bloem.
 
Beoordeling (31 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread