Ga naar de inhoud
Kip cashew met bimi

Kip cashew met bimi

Lekkere oosterse roerbak met kip en groenten in een sausje met krokante cashewnoten en rijst

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 300 gr kip
  • 100 gr cashewnoten
  • 1 bosui
  • 0.5 rode peper
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 ui
  • 2 knoflook
  • Scheutje sesamolie
  • 1 paprika
  • 200 gr bimi
  • Rijst om erbij te serveren

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de kip in stukjes. Snipper de ui, rode peper en knoflook en bak in een (wok)pan met een beetje sesamolie. Voeg de kip toe.


  2. Hak de bosui in ringetjes en voeg toe aan de pan samen met de paprika in blokjes en bimi. Roer dan de sojasaus, oestersaus en suiker er door.


  3. Laat het mengsel ca. 10 minuten zachtjes bakken. Bereid de rijst. Roer de cashewnoten door de wok en bak nog een paar minuutjes mee. Serveer de rijst met de kip-cashew-bimi-roerbak.