Thaise salade met ananas

Heerlijke frisse salade met komkommer, ananas en Thaise dressing met een krokante bite van cashewnoten

Lunch recept 20 min

ingrediënten

voor 4 personen

Dressing

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de ananas in stukjes. Snijd de komkommer door de lengte doormidden en schraap met een lepeltje wat van het waterige gedeelte eruit en snijd in plakjes. Snijd de paprika in dunne reepjes.

  2. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.

  3. Meng de ananas, komkommer, paprika in een kom en voeg de dressing hier voor de helft aan toe. Verdeel de sla over 4 borden of maak de salade in 1 grote kom. Verdeel hier ook de peen julienne over en vervolgens ook de gemarineerde groenten en ananas. Hak de bosui en rode peper in ringetjes en garneer samen met de cashewnoten en koriander over de Thaise salade.

Heeft het gesmaakt?
206 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!