Ga naar de inhoud
Thaise salade met ananas

Thaise salade met ananas

Heerlijke frisse salade met komkommer, ananas en Thaise dressing met een krokante bite van cashewnoten

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1/2 ananas
  • 1 komkommer
  • 2 paprika's
  • 1 rode peper
  • 2 bosuien
  • 1 bakje cashewnoten ( ongezouten )
  • 100 gr sla
  • 150 gr peen julienne
  • verse koriander

Dressing

  • 1 eetlepel honing of agavesiroop
  • 2 eetlepels limoensap
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de ananas in stukjes. Snijd de komkommer door de lengte doormidden en schraap met een lepeltje wat van het waterige gedeelte eruit en snijd in plakjes. Snijd de paprika in dunne reepjes.


  2. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.


  3. Meng de ananas, komkommer, paprika in een kom en voeg de dressing hier voor de helft aan toe. Verdeel de sla over 4 borden of maak de salade in 1 grote kom. Verdeel hier ook de peen julienne over en vervolgens ook de gemarineerde groenten en ananas. Hak de bosui en rode peper in ringetjes en garneer samen met de cashewnoten en koriander over de Thaise salade.