
Kip in krokant jasje
Makkelijk uit de oven: Kip krokant! Kipfilets in een krokant jasje van cornflakes en kruiden. Lekker met wat groenten en aardappeltjes
20 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten: Kip in krokant jasje
Voor personen
-
4 kipfilets
-
1 groot ei
-
30 gr bloem
-
Snuf cayennepeper
-
peper en zout
-
75 gr cornflakes
-
1 theelepel ProvenƧaalse kruiden
-
Plastic zak
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Kip in krokant jasje
-
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de cornflakes in een zak en sla er een aantal keer met een deegroller of pan op. De stukjes cornflakes moeten niet al te groot zijn maar ook geen poeder.
-
Zet 3 borden klaar: een met bloem, een met het losgeklopte ei met cayennepeper en een met de cornflakes gemengd met de provinciaalse kruiden.
-
Bestrooi de kip met een beetje peper en zout en haal eerst door de bloem. Haal de kip daarna door het ei en als laatste door de cornflakes. Druk de kip goed in de cornflakes zodat alle zijdes goed bedekt zijn.
-
Leg de kip krokant filets op een bakplaat met bakpapier en zet ze ongeveer 25 min in de oven. Controleer altijd even of de kip goed gaar is. Serveer bijvoorbeeld met aardappeltjes en groenten.
Heeft het gesmaakt?
508 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 270
- vet 4 gr
- verzadigd vet 1 gr
- koolhydraten 18 gr
- w.v. suikers 1 gr
- vezels 1 gr
- eiwit 42 gr
- zout 0.5 gr
Ook lekker