Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zoete aardappel friet

Light recept: lekkere en gezonde frieten van zoete aardappel met een frisse yoghurtdip en kipspies

Ingredienten
400 gr zoete aardappel
1 eetl maïzena
½ theel komijn
½ theel paprikapoeder
2 eetl olijfolie
Zeezout
 
Dip:
170 gr Griekse yoghurt 0% 96 cal
1 limoen 20 cal
Klein bosje verse koriander
Zwarte peper
 
Kipspies 2 stuks:
150 gr kipfilet 237
½ paprika 10
100 gr champignons
 
Materialen
Bakplaat
Sateprikkers
 
Bereiding
Je kunt de zoete aardappels naar voorkeur alleen wassen of ook schillen. Snijd ze in lange repen van va 1 cm dik. Leg ze ongeveer een half uur in een kom met water. Hierdoor trekt het zetmeel er uit zodat je frieten knapperiger worden.
 
gezonde frieten 01
gezonde frieten 01
gezonde frieten 01
Verwarm de oven op 220 graden. Maak ondertussen de yoghurt dip; rasp de limoen en meng de rasp met een beetje sap van de limoen door de yoghurt. Hak de koriander fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met een beetje zwarte peper. Dep de frieten droog en doe ze in een grote kom. Meng de olijfolie, paprikapoeder en komijn er door en hussel de friet goed door elkaar.
 
gezonde frieten 01
gezonde frieten 01
gezonde frieten 01
Bestrooi met maïzena en hussel nog even goed door. Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier of een bakplaat met kleine gaatjes. Bak de zoete aardappel friet in ongeveer 25 min gaar. Schep de friet onder het bakken een of twee keer om. Serveer met de frisse yoghurt dip.
 
gezonde frieten 01
gezonde frieten 01
gezonde frieten 01
 
Ben je nog op zoek naar iets lekkers voor bij de zoete aardappel friet? Deze makkelijke kipspiesjes bevatten ongeveer 130 calorieën per stuk. Snijd de kip en paprika in blokjes en rijg ze samen met de champignons aan een prikker. Bestrooi met een beetje peper en zout en bak ze in een pan gaar en rondom mooi bruin.

 

Beoordeling (62 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel