Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappel friet

Deze zoete aardappel frietjes zijn lekker krokant en gekruid met paprika- en knoflookpoeder

Ingrediënten
  • 1 kg zoete aardappel
  • 1 theelepel bloem
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • ¼ theelepel zout
  • 1 eetlepel olie
Benodigdheden:
  • Bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven op 230 graden. Was de aardappelen goed. Neem een zoete aardappel en snijd eerst plakken van de aardappel, snijd vervolgens de plakken in reepjes, zodat je frietjes krijgt. Meng bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout in een kommetje.

Verdeel dit over de zoete aardappel frieten. Neem 1 of 2 vellen bakpapier en leg deze op 1 of 2 bakplaten en verdeel de frieten hier overheen. Verdeel nu nog 1 eetlepel olie over de frieten en bak deze nu in ongeveer 25 minuten krokant.

 
Bekijk ook eens deze andere zoete aardappel recepten

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×