Zoete aardappel friet uit de oven

Deze zoete aardappel frietjes zijn lekker krokant en gekruid met paprika- en knoflookpoeder

Bijgerecht 35 min

ingrediënten

voor 4 porties

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 230 graden. Was de aardappelen goed. Neem een zoete aardappel en snijd eerst plakken van de aardappel, snijd vervolgens de plakken in reepjes, zodat je frietjes krijgt. Meng bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout in een kommetje.

  2. Verdeel dit over de zoete aardappel frieten. Neem 1 of 2 vellen bakpapier en leg deze op 1 of 2 bakplaten en verdeel de frieten hier overheen. Verdeel nu nog 1 eetlepel olie over de frieten en bak deze nu in ongeveer 25 minuten krokant.

  3. Bekijk ook eens deze andere zoete aardappel recepten

Heeft het gesmaakt?
1920 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.