Ga naar de inhoud
Kip kerrie salade

Kip kerrie salade

Wist je dat je heel makkelijk zelf je eigen kip kerrie salade maakt? Lekker voor tijdens de lunch of op een toastje tijdens een feestje

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediƫnten

Voor broodjes

  • 1 kipfilet ( a 140 gr )
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 bosui
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel citroensap
  • Snuf chilivlokken of poeder
  • Snuf gember poeder ( djahĆ© )
  • peper en zout
  • 1 klein blikje perziken op sap ( 225 gr )
  • Brood of toast

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Doe de kipfilet hierin en kook ongeveer 10 a 15 minuten tot hij gaar is.


  2. Meng ondertussen de yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, citroensap, chili, peper, zout en gember door elkaar. Hak de bosui in ringetjes en voeg toe aan de kerriesaus en bewaar eventueel een paar ringetjes voor garnering.


  3. Laat de perzik uitlekken en snijd in stukjes. Schep ook door het kerriemengsel. Laat de kip uitlekken en trek met een vork uit elkaar tot pulled chicken. Voeg dit toe aan het kerriemengsel en schep er goed doorheen. Serveer de kip kerriesalade op brood of op toast.