Kip kiev

Heerlijke combi van kip gevuld met kruidenboter in een krokant jasje

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Pers de knoflook bij de boter en prak fijn met de peterselie en een flinke snuf peper en zout. Neem de kip en klap het kleine flapje van de filet open en snijd deze met een mes nog iets dieper in. Vul deze met de kruidenboter. Maak de kip goed dicht met prikkertjes. Haal de kip vervolgens door de bloem, losgeklopt ei, paneermeel en weer door het ei en paneermeel. Verhit wat olie of boter in de pan en bak de kip rondom mooi bruin in ca 3 minuutjes. Verwijder de prikkers. Leg ze dan op een bakplaat of op een rek en bak nog 25 min in de oven gaar. Er kan wat vocht en boter uit komen dus op een rek is beter zodat de onderkant nog lekker krokant blijft en niet nat wordt.

  Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

48 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!