Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kip kiev

Heerlijke combi van kip gevuld met kruidenboter in een krokant jasje

Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gr boter
  • paar takjes peterselie
  • Bordje paneermeel
  • 3 eieren
  • bordje bloem
  • Prikkertjes
  • Rek of bakplaat voor de oven

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Pers de knoflook bij de boter en prak fijn met de peterselie en een flinke snuf peper en zout. Neem de kip en klap het kleine flapje van de filet open en snijd deze met een mes nog iets dieper in. Vul deze met de kruidenboter. Maak de kip goed dicht met prikkertjes. Haal de kip vervolgens door de bloem, losgeklopt ei, paneermeel en weer door het ei en paneermeel. Verhit wat olie of boter in de pan en bak de kip rondom mooi bruin in ca 3 minuutjes. Verwijder de prikkers. Leg ze dan op een bakplaat of op een rek en bak nog 25 min in de oven gaar. Er kan wat vocht en boter uit komen dus op een rek is beter zodat de onderkant nog lekker krokant blijft en niet nat wordt.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (34 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel