Ga naar de inhoud
Kip kiev

Kip kiev

Heerlijke combi van kip gevuld met kruidenboter in een krokant jasje

30 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 kipfilets
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gr boter
  • paar takjes peterselie
  • Bordje paneermeel
  • 3 eieren
  • bordje bloem
  • Prikkertjes
  • Rek of bakplaat voor de oven

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.


  2. Pers de knoflook bij de boter en prak fijn met de peterselie en een flinke snuf peper en zout. Neem de kip en klap het kleine flapje van de filet open en snijd deze met een mes nog iets dieper in. Vul deze met de kruidenboter. Maak de kip goed dicht met prikkertjes.


  3. Haal de kip vervolgens door de bloem, losgeklopt ei, paneermeel en weer door het ei en paneermeel. Verhit wat olie of boter in de pan en bak de kip rondom mooi bruin in ca 3 minuutjes.


  4. Verwijder de prikkers. Leg de kipfilets dan op een bakplaat of op een rek en bak nog 25 min in de oven gaar. Er kan wat vocht en boter uit komen dus op een rek is beter zodat de onderkant nog lekker krokant blijft en niet nat wordt.



  5. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.