Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kip parmezaan met pasta uit 1 pan

Dit eenpansgerecht met pasta, kip en parmezaanse kaas heeft een lekkere krokante topping en is een makkelijk recept met weinig afwas!

Ingrediënten

Bereiding

 Bak de panko een paar minuten in een droge koekenpan tot hij licht bruin begint te kleuren. Haal de panko uit de pan. Verhit een beetje olie in de pan en voeg de kip in blokjes toe samen met de Italiaanse kruiden en knoflook. Als de kip rondom is aangebakken voeg je de bouillon toe en de gezeefde tomaten toe en vervolgens de pasta. Laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken en roer af en toe door. Mocht het vocht beginnen op te raken doe je er een beetje extra bouillon of water bij en/of doe je een deksel op de pan.

 Als de pasta (bijna) gaar is en de saus wat is ingedikt verdeel je de mozzarella er in stukjes over en laat deze met de deksel op de pan een paar minuten smelten. Bestrooi de pasta kip parmezaan met parmezaanse kaas, de geroosterde panko en verse basilicum.

 Lekker met een frisse salade of voeg champignons toe voor extra groenten.

eenpans-kip-parmezaan_v

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×