Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kip parmezaan met pasta uit 1 pan

Dit eenpansgerecht met pasta, kip en parmezaanse kaas heeft een lekkere krokante topping en is een makkelijk recept met weinig afwas!

Ingrediënten
  • 150 gr pasta penne
  • 250 gr kip
  • Handje panko (of paneermeel)
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 400 ml kippenbouillon
  • 150 gr gezeefde tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • Handje geraspte kaas
  • Verse basilicum

Bereiding
Bak de panko een paar minuten in een droge koekenpan tot hij licht bruin begint te kleuren. Haal de panko uit de pan. Verhit een beetje olie in de pan en voeg de kip in blokjes toe samen met de Italiaanse kruiden en knoflook. Als de kip rondom is aangebakken voeg je de bouillon toe en de gezeefde tomaten toe en vervolgens de pasta. Laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken en roer af en toe door. Mocht het vocht beginnen op te raken doe je er een beetje extra bouillon of water bij en/of doe je een deksel op de pan.

Als de pasta (bijna) gaar is en de saus wat is ingedikt verdeel je de mozzarella er in stukjes over en laat deze met de deksel op de pan een paar minuten smelten. Bestrooi de pasta kip parmezaan met parmezaanse kaas, de geroosterde panko en verse basilicum.

Lekker met een frisse salade of voeg champignons toe voor extra groenten.

eenpans-kip-parmezaan_v

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×