Kip parmezaan met pasta uit 1 pan

Dit eenpansgerecht met pasta, kip en parmezaanse kaas heeft een lekkere krokante topping en is een makkelijk recept met weinig afwas!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Bak de panko een paar minuten in een droge koekenpan tot hij licht bruin begint te kleuren. Haal de panko uit de pan. Verhit een beetje olie in de pan en voeg de kip in blokjes toe samen met de Italiaanse kruiden en knoflook. Als de kip rondom is aangebakken voeg je de bouillon toe en de gezeefde tomaten toe en vervolgens de pasta. Laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken en roer af en toe door. Mocht het vocht beginnen op te raken doe je er een beetje extra bouillon of water bij en/of doe je een deksel op de pan.

 Als de pasta (bijna) gaar is en de saus wat is ingedikt verdeel je de mozzarella er in stukjes over en laat deze met de deksel op de pan een paar minuten smelten. Bestrooi de pasta kip parmezaan met parmezaanse kaas, de geroosterde panko en verse basilicum.

 Lekker met een frisse salade of voeg champignons toe voor extra groenten.

eenpans-kip-parmezaan_v
352 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.