Ga naar de inhoud
Kip parmezaan met pasta uit 1 pan

Kip parmezaan met pasta uit 1 pan

Dit eenpansgerecht met pasta, kip en Parmezaanse kaas heeft een lekkere krokante topping en is een makkelijk recept met weinig afwas.

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr pasta penne
  • 250 gr kip
  • Handje panko ( of paneermeel )
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 400 ml kippenbouillon
  • 150 gr gezeefde tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • handje geraspte kaas
  • verse basilicum

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bak de panko een paar minuten in een droge koekenpan tot hij licht bruin begint te kleuren. Haal de panko uit de pan.


  2. Verhit een beetje olie in de pan en voeg de kip in blokjes toe samen met de Italiaanse kruiden en knoflook.


  3. Als de kip rondom is aangebakken voeg je de bouillon toe en de gezeefde tomaten toe en vervolgens de pasta. Laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken en roer af en toe door. Mocht het vocht beginnen op te raken doe je er een beetje extra bouillon of water bij en/of doe je een deksel op de pan.


  4. Als de pasta (bijna) gaar is en de saus wat is ingedikt, verdeel je de mozzarella er in stukjes over en laat deze met de deksel op de pan een paar minuten smelten.


  5. Bestrooi de pasta kip Parmezaan met Parmezaanse kaas, de geroosterde panko en verse basilicum.


  6. Lekker met een frisse salade of voeg champignons toe voor extra groenten.