Ga naar de inhoud
Gebakken springroll uit de pan

Gebakken springroll uit de pan

Ontdek nu dit lekkere recept van springroll pannenkoeken. Gemaakt met rijstvel, verschillende groenten, kruiden en ei. Super simpel om te maken en minder werk dan gewone springrolls.

15 M + 15 M bakken

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediƫnten

Voor stuks

  • 400 gr Thaise groentemix
  • 150 gr peen julienne
  • 5 eieren
  • 10 rijstvellen
  • 1 snuf peper en zout
  • 0.5 eetlepel gemberpoeder
  • 0.5 eetlepel knoflookpoeder
  • olie om in te bakken
  • sesamzaadjes
  • bosui
  • sojasaus

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de Thaise groenten fijner. doe de peen erbij en de kruiden en mix goed.


  2. Leg een plat bord waar een laagje water in kan klaar naast je koekenpan. Klop de eieren los in een kommetje.


  3. Verhit een beetje olie in de pan. Haal 1 rijstvel kort aan beide kanten door het water, laat goed uitlekken en leg deze in de pan.


    springroll pannenkoeken stap 1 springroll pannenkoeken stap 2 springroll pannenkoeken stap 3
  4. Doe nu een laagje van de groentemix op het rijstvel in de pan. Laat een klein beetje ruimte over aan de rand van het rijstvel. Giet een laagje ei door de groenten heen.


  5. Haal nu een tweede rijstvel aan beide kanten door het water, laat weer goed uitlekken en leg deze op de groenten. Als het goed is begint het vel nu langzaam te krimpen en hecht deze zich vanzelf aan het vel eronder.


    springroll pannenkoeken stap 4 springroll pannenkoeken stap 5 springroll pannenkoeken stap 6
  6. Laat dit langzaam bakken tot het rijstvel goudbruin wordt. Draai de springroll pannenkoek voorzichtig om en laat ook aan de andere kant goudbruin worden.


  7. Haal de gebakken springroll uit de pan en snijd in reepjes. Serveer met wat bosui in ringetjes, sesamzaadjes en sojasaus. Enjoy!


  8. Tips: eet de gebakken springroll snel op of serveer het op een vel bakpapier, anders kan het aan je bord vast plakken.


    Maak deze springrolls met de groenten die jij het lekkerst vindt, je kunt ook tofu, tempeh of stukjes kip toevoegen.


    Deze 5 springrolls uit de pan zijn goed voor ongeveer 2 personen. Als je een grote eter bent, kun je er bijvoorbeeld wat rijst bij serveren.


    Liever gewone pannenkoeken? Gebruik dan dit basisrecept voor pannenkoeken