Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mini appelflappen

Deze mini variant van de grote appelflap is leuk om zelf te maken, of met de kids en is lekker als zoet hapje voor bij de high tea of (kinder)feestje

Ingrediënten
  • 4 vellen bladerdeeg
  • 1 grote appel
  • Snufje kaneel
  • 1 eetlepel suiker + extra suiker
  • 1 ei
  • 15 gr rozijnen
  • Paar druppels water
  • citroensap

Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden. Schil en snijd de appel in kleine stukjes en besprenkel met citroensap om verkleuring van de appel tegen te gaan. Voeg hierbij kaneel en rozijnen en meng goed door. Voeg hier ook 1 eetlepel suiker aan toe en meng weer. Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.

Snijd elk plakje bladerdeeg kruislings doormidden, zodat je twee driehoeken krijgt. Elk driehoekje wordt 1 mini appelflap. Verdeel over de helft van de driehoekjes een beetje van het appel mengsel. Gebruik niet teveel vulling, dan gaan de appelflappen niet goed dicht. Maak de randjes een beetje nat en druk dicht met een vork. Kluts het ei en smeer een beetje van het ei over de appelflappen. Maak af met wat extra suiker op de bovenkant. Bak de appelflappen nu af in ongeveer 15-20 minuten.

Tips: Voeg ook eens wat walnoten toe aan de appelflap vulling.
 

Hoe bewaar je appelflappen? Bewaar de appelflappen in een afgesloten bak of trommel. Warm ze de volgende dag kort op in de oven, dan worden ze ook weer wat krokanter.
 

Kun je appelflappen invriezen? Ja, je kunt de gebakken appelflappen invriezen en daarna bevroren in de oven opwarmen, ca. 10 minuten op 200 graden.
 

mini appelflappen met appel www.leukerecepten.nl

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×