Koffiecake met walnoten

Luchtige cake met een vleugje koffie en stukjes walnoot met een romige boter crème topping

Bakrecept 25 min + 45 oventijd + 1 uur afkoelen

ingrediënten

voor 12 stuks

Topping

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. In plaats van witte en donkere basterdsuiker kun je ook 200 gr lichte basterdsuiker gebruiken. Ik had toevallig nog een restje witte en donkere liggen.

  2. Verwarm de oven op 180 graden. Doe de eieren in een kom mix luchtig. Voeg de basterdsuiker en het koffiepoeder toe en mix er goed door heen. Voeg op het laatst de slagroom toe en mix er kort door heen. Zeef dan de bloem en het bakpoeder er bij en schep met een spatel door elkaar. Hak de 100 gr walnoten grof en schep deze ook door het beslag. Vet de bakvorm in en verdeel het beslag hier over. Bak de cake ca 45 minuten in de oven gaar.

  3. Maak ondertussen de topping: mix de boter met de poedersuiker en oploskoffie romig en voeg hier er een paar druppels melk aan toe tot er een smeuïge boter crème ontstaat. Zorg dat de melk niet te koud is anders bestaat de kans dat het mengsel gaat schiften. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Besmeer de bovenzijde met de boter crème en snijd in stukken en leg op ieder stuk een halve walnoot. Bewaar de cake op een droge en koele plek afgedekt.

Heeft het gesmaakt?
117 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!