Koffiecake met walnoten

Luchtige cake met een vleugje koffie en stukjes walnoot met een romige boter crème topping

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Topping
Materialen

Bereiding

 In plaats van witte en donkere basterdsuiker kun je ook 200 gr lichte basterdsuiker gebruiken. Ik had toevallig nog een restje witte en donkere liggen.

 Verwarm de oven op 180 graden. Doe de eieren in een kom mix luchtig. Voeg de basterdsuiker en het koffiepoeder toe en mix er goed door heen. Voeg op het laatst de slagroom toe en mix er kort door heen. Zeef dan de bloem en het bakpoeder er bij en schep met een spatel door elkaar. Hak de 100 gr walnoten grof en schep deze ook door het beslag. Vet de bakvorm in en verdeel het beslag hier over. Bak de cake ca 45 minuten in de oven gaar.

 Maak ondertussen de topping: mix de boter met de poedersuiker en oploskoffie romig en voeg hier er een paar druppels melk aan toe tot er een smeuïge boter crème ontstaat. Zorg dat de melk niet te koud is anders bestaat de kans dat het mengsel gaat schiften. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Besmeer de bovenzijde met de boter crème en snijd in stukken en leg op ieder stuk een halve walnoot. Bewaar de cake op een droge en koele plek afgedekt.

103 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.