
Kofte met yoghurt en komkommersalade
Gegrilde kruidige gehaktballetjes met pitabrood, salade en sauzen
50 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
4 pitabroodjes
-
1 komkommer
-
1 eetlepel witte wijnazijn
-
1 eetlepel citroensap
-
Scheut olie
-
1 theelepel suiker
-
4 vleestomaten
-
100 ml Griekse of turkse yoghurt
-
Scheutje olie
-
peper en zout
-
4 eetlepels tomatensaus ( gezeefde tomaten )
-
Snuf chilipoeder
Kofte
-
1 teentje knoflook
-
600 gr rundergehakt
-
Snuf komijn
-
Snuf paprikapoeder
-
1 eetlepel verse peterselie
-
peper en zout
-
1 eetlepel paneermeel
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Meng alle ingredienten voor de kofte door elkaar in een kom. Kneed er ongeveer 12 balletjes van en druk deze iets plat. Bewaar deze ondertussen in de koelkast.
-
Verwijder eventueel het waterige gedeelte van de komkommer en snijd de rest in dunne plakjes. Meng de komkommer met de azijn, citroensap, scheutje olie, peper, zout, suiker en wat fijngehakte peterselie. Laat dit marineren terwijl je de kofte gaat bakken. Klop de yoghurt los met een scheutje olie, peper en zout. Meng de tomatensaus met een snuf chili.
-
Verhit een (grill)pan en verhit een beetje olie hierin. Grill de kofte hier in gaar, in ca 8 minuutjes. Verwarm de pitabroodjes volgens de verpakking. Snijd de tomaten in dunne plakjes en verdeel op een bord. Schep wat van de komkommersalade er op. Snijd het pitabrood in vieren en leg ook op het bord. Leg de gebakken kofte hierop en schep er wat yoghurt en pittige tomatensaus over. Garneer eventueel met wat peterselie.
Heeft het gesmaakt?
99 stemmen
Ook lekker