Kofte met yoghurt en komkommersalade

Gegrilde kruidige gehaktballetjes met pitabrood, salade en sauzen

Hoofdgerecht 50 min

ingrediënten

voor 4 personen

Kofte

Bereiding

  1. Meng alle ingredienten voor de kofte door elkaar in een kom. Kneed er ongeveer 12 balletjes van en druk deze iets plat. Bewaar deze ondertussen in de koelkast.

  2. Verwijder eventueel het waterige gedeelte van de komkommer en snijd de rest in dunne plakjes. Meng de komkommer met de azijn, citroensap, scheutje olie, peper, zout, suiker en wat fijngehakte peterselie. Laat dit marineren terwijl je de kofte gaat bakken. Klop de yoghurt los met een scheutje olie, peper en zout. Meng de tomatensaus met een snuf chili.

  3. Verhit een (grill)pan en verhit een beetje olie hierin. Grill de kofte hier in gaar, in ca 8 minuutjes. Verwarm de pitabroodjes volgens de verpakking. Snijd de tomaten in dunne plakjes en verdeel op een bord. Schep wat van de komkommersalade er op. Snijd het pitabrood in vieren en leg ook op het bord. Leg de gebakken kofte hierop en schep er wat yoghurt en pittige tomatensaus over. Garneer eventueel met wat peterselie.

Heeft het gesmaakt?
82 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!