Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kofte met yoghurt en komkommersalade

Gegrilde kruidige gehaktballetjes met pitabrood, salade en sauzen

Ingrediënten
  • 4 pitabroodjes
  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • Scheut olie
  • 1 theelepel suiker
  • 4 vleestomaten
  • 100 ml griekse of turkse yoghurt
  • Scheutje olie
  • peper en zout
  • 4 eetlepels tomatensaus (gezeefde tomaten)
  • Snuf chilipoeder
Kofte
  • 1 teentje knoflook
  • 600 gr rundergehakt
  • Snuf komijn
  • Snuf paprikapoeder
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • peper en zout
  • 1 eetlepel paneermeel

Bereiding
Meng alle ingredienten voor de kofte door elkaar in een kom. Kneed er ongeveer 12 balletjes van en druk deze iets plat. Bewaar deze ondertussen in de koelkast.

Verwijder eventueel het waterige gedeelte van de komkommer en snijd de rest in dunne plakjes. Meng de komkommer met de azijn, citroensap, scheutje olie, peper, zout, suiker en wat fijngehakte peterselie. Laat dit marineren terwijl je de kofte gaat bakken. Klop de yoghurt los met een scheutje olie, peper en zout. Meng de tomatensaus met een snuf chili.

Verhit een (grill)pan en verhit een beetje olie hierin. Grill de kofte hier in gaar, in ca 8 minuutjes. Verwarm de pitabroodjes volgens de verpakking. Snijd de tomaten in dunne plakjes en verdeel op een bord. Schep wat van de komkommersalade er op. Snijd het pitabrood in vieren en leg ook op het bord. Leg de gebakken kofte hierop en schep er wat yoghurt en pittige tomatensaus over. Garneer eventueel met wat peterselie.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×