Koolhydraatarme crackers

Deze koolhydraatarme crackers maak je gemakkelijk zelf. Heerlijk met verschillende pitten en zaden.

Tussendoortjes 15 min + 25 min oventijd + 30 min afkoelen

ingrediënten

voor 12 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng in een kom de droge ingrediënten door elkaar: het gebroken lijnzaad, de gemengde pitten en zaden en het zout. Voeg het water toe en roer dit goed door. Laat dit circa 30 minuten staan. Hierdoor nemen de pitten en zaden het vocht op.

  2. Verwarm de oven voor op 180° graden.

  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat. Spreid deze dun uit. Zet voor 25 minuten in de oven.

  4. Zodra ze uit de oven komen, snijd je ze met een scherp mes in 12 stukken. Laat ze daarna volledig afkoelen.

  5. Tip: Verdeel het mengsel optioneel in twee of drie porties en meng door alle drie andere kruiden, zodat je crackers met verschillende smaken heb.

Heeft het gesmaakt?
80 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.