Koolhydraatarme pannenkoekjes

Deze lekkere luchtige pannenkoekjes zijn gemaakt op basis van amandelmeel en huttenkase, lekker en tevens koolhydraatarm en glutenvrij!

Ontbijt recept 20 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng in een kom het amandelmeel, de eieren, hüttenkäse, melk, kaneel, vanille en bakpoeder door elkaar. Als het beslag nog iets te vast is, voeg dan nog wat extra melk toe. Voeg hier eventueel ook de zoetstof aan toe.

  2. Verwarm een pan op het vuur en bak van het beslag kleine pannenkoekjes. Bak ze 2 a 3 minuten aan een zijde, als er belletjes ontstaan kun je de pannenkoeken draaien. Bak de andere zijde lichtbruin. Serveer de pannenkoeken met vers fruit, kokosrap, extra hüttenkäse en jam.

  3. Tip: je kunt de hüttenkäse ook vervangen door yoghurt of kwark.

Heeft het gesmaakt?
79 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.