Koolhydraatarme pannenkoekjes

Deze lekkere luchtige pannenkoekjes zijn gemaakt op basis van amandelmeel en huttenkase, lekker en tevens koolhydraatarm en glutenvrij!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Meng in een kom het amandelmeel, de eieren, hüttenkäse, melk, kaneel, vanille en bakpoeder door elkaar. Als het beslag nog iets te vast is, voeg dan nog wat extra melk toe. Voeg hier eventueel ook de zoetstof aan toe.

 Verwarm een pan op het vuur en bak van het beslag kleine pannenkoekjes. Bak ze 2 a 3 minuten aan een zijde, als er belletjes ontstaan kun je de pannenkoeken draaien. Bak de andere zijde lichtbruin. Serveer de pannenkoeken met vers fruit, kokosrap, extra hüttenkäse en jam.

 Tip: je kunt de hüttenkäse ook vervangen door yoghurt of kwark.

45 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.