Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Koolhydraatarme pannenkoekjes

Deze lekkere luchtige pannenkoekjes zijn gemaakt op basis van amandelmeel en huttenkase, lekker en tevens koolhydraatarm en glutenvrij!

Ingrediënten

Bereiding

 Meng in een kom het amandelmeel, de eieren, hüttenkäse, melk, kaneel, vanille en bakpoeder door elkaar. Als het beslag nog iets te vast is, voeg dan nog wat extra melk toe. Voeg hier eventueel ook de zoetstof aan toe.

 Verwarm een pan op het vuur en bak van het beslag kleine pannenkoekjes. Bak ze 2 a 3 minuten aan een zijde, als er belletjes ontstaan kun je de pannenkoeken draaien. Bak de andere zijde lichtbruin. Serveer de pannenkoeken met vers fruit, kokosrap, extra hüttenkäse en jam.

 Tip: je kunt de hüttenkäse ook vervangen door yoghurt of kwark.

Koolhydraatarme pannenkoekjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×