Lasagne met witte asperges

Witte asperges met ham zijn een gouden combi, zeker in deze romige aspergelasagne met bechamelsaus met pesto

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Bechamelsaus:
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Schil de asperges en snijd het harde uiteinde eraf. Kook de asperges 5 minuten voor in een pan met wat water, giet daarna af en spoel de asperges af met koud water. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer met een garde door elkaar, bak de roux een paar minuten. Giet dan de melk er beetje bij beetje bij tot hij helemaal is opgenomen.

 Laat de saus nog iets indikken. Roer dan de pesto er door en breng de saus op smaak met peper en zout. Vet een ovenschotel in met een beetje boter of olie. Verdeel een beetje van de saus over de bodem. Leg hier een laagje lasagnevellen op. Leg daar 4 plakken ham op, een aantal voorgekookte asperges en een paar basilicum blaadjes.

 Giet er wat bechamelsaus over. Dek weer af met een laag lasagnevellen en leg hier weer plakken ham en asperges op en dek de gehele lasagne af met de saus. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de lasagne 40 minuten in de oven. Garneer de aspergelasagne voor het serveren met wat verse basilicum. PS: ik heb 2 kleinere ovenschalen gebruikt en de porties in tweeën verdeeld, dat is te zien op de foto's.

 Tip: laat voor een vegetarische aspergelasagne de ham achterwege. Geen witte asperges verkrijgbaar? Vervang ze dan door groene asperges of maak deze lasagne met asperges en kip

 

 
Bekijk hier ook het basisrecept voor bechamelsaus

lasagne-met-asperges
112 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.