Lasagne met witte asperges
Witte asperges met ham zijn een gouden combi, zeker in deze romige aspergelasagne met bechamelsaus met pesto
30 M + 40 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
6 tot 8 verse lasagnevellen
-
1 kg witte asperges ( ongeschild )
-
8 plakken ham
-
Handje geraspte mozzarella
-
verse basilicum
Bechamelsaus:
-
2 eetlepels groene pesto
-
50 gr bloem
-
50 gr boter
-
peper en zout
-
500 ml melk
Benodigdheden
-
Grote ovenschaal
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de asperges en snijd het harde uiteinde eraf. Kook de asperges 5 minuten voor in een pan met wat water, giet daarna af en spoel de asperges af met koud water. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer met een garde door elkaar, bak de roux een paar minuten. Giet dan de melk er beetje bij beetje bij tot hij helemaal is opgenomen.
-
Laat de saus nog iets indikken. Roer dan de pesto er door en breng de saus op smaak met peper en zout. Vet een ovenschotel in met een beetje boter of olie. Verdeel een beetje van de saus over de bodem. Leg hier een laagje lasagnevellen op. Leg daar 4 plakken ham op, een aantal voorgekookte asperges en een paar basilicum blaadjes.
-
Giet er wat bechamelsaus over. Dek weer af met een laag lasagnevellen en leg hier weer plakken ham en asperges op en dek de gehele lasagne af met de saus. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de lasagne 40 minuten in de oven. Garneer de aspergelasagne voor het serveren met wat verse basilicum. PS: ik heb 2 kleinere ovenschalen gebruikt en de porties in tweeën verdeeld, dat is te zien op de foto’s.
-
Tip: laat voor een vegetarische aspergelasagne de ham achterwege. Geen witte asperges verkrijgbaar? Vervang ze dan door groene asperges of maak deze lasagne met asperges en kip
-
Bekijk hier ook het basisrecept voor bechamelsaus
Heeft het gesmaakt?
148 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Lente recepten